Σε επ’ αόριστον αναβολή οδηγήθηκεη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της βρετανικής εταιρείας DePuy, η οποία προμήθευε ορθοπεδικό υλικό νοσοκομεία της χώρας.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση της υπεράσπισης περί μη έγκαιρης κλήτευσης κατηγορουμένων, κηρύσσοντας απαράδεκτη τη συζήτηση. Η υπεράσπιση τόνισε παράλληλα ότι και το βούλευμα δεν επιδόθηκε εγκαίρως σε κατηγορούμενους.

Η διαδικασία ακολούθησε στην ουσία τα χνάρια της Siemens, υπόθεσης επίσης με πλήθος αλλοδαπών κατηγορουμένων, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που έχουν εκφραστεί εδώ και καιρό ότι η ελληνική δικαιοσύνη δυσκολεύεται να διαχειριστεί διασυνοριακά σκάνδαλα.

Στο εδώλιο, αυτή τη φορά, βρίσκονται γιατροί, καθώς και στελέχη της βρετανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Εφετών που εξέδωσε το παραπεμπτικό βούλευμα, η επιχείρηση, θυγατρική της αμερικανικής JOHNSON & JOHNSON, υπερκοστολογούσε τον εξοπλισμό, ενώ παράλληλα φέρεται να έδινε μίζες σε γιατρούς και άλλους υπαλλήλους νοσοκομείων. Η DePuy φέρεται το χρονικό διάστημα 2000 – 2006 να προκάλεσε στο Δημόσιο ζημιά η οποία υπερβαίνει τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ.