Σε 11 συλλήψεις και στη κατάσχεση 16 κιλών ηρωίνης προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά από έρευνες διάρκειας οκτώ μηνών οι αστυνομικοί προχώρησαν στην εξάρθρωση της σπείρας που εισήγαγε και διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, ηλικίας από 17 έως 56 ετών και συγκεκριμένα οκτώ έλληνες, μεταξύ των οποίων μια 32χρονη που χαρακτηρίζεται από αστυνομικούς ως «συνδιευθύνουσα την εγκληματική οργάνωση» και τρεις αλλοδαποί. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 39χρονος αλλοδαπός, με διευθυντικό ρόλο καθώς και 45χρονη ελληνίδα.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή στη χώρα μας ναρκωτικών, τα όποια αποθήκευαν, συσκεύαζαν και τυποποιούσαν, χρησιμοποιώντας ειδικά σύνεργα και εξοπλισμό σε διαμορφωμένο χώρο –οικία στο Κορωπί, που αποτελούσε την «έδρα» της οργάνωσης.
Στη συνέχεια συντόνιζαν τη μεταφορά τους με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία των ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Αρχικά την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, από κλιμάκιο αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης ένας 33χρονος να μεταφέρει με μισθωμένο αυτοκίνητο πάνω από 13 κιλά ηρωίνη.
Από την έρευνα προέκυψε ότι είχε παραλάβει τα ναρκωτικά από την «έδρα» της οργάνωσης, με αποδεκτή την 32χρονη στη Θεσσαλονίκη, ενώ προέκυψε ότι ανάλογες μεταφορές είχε πραγματοποιήσει κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, διακινώντας τουλάχιστον 21,5 κιλά ηρωίνη.
Κατά την διάρκεια των παράλληλων αστυνομικών επιχειρήσεων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 15,822 κιλά ηρωίνης και 148,5 γραμμάρια κάνναβης, 240 ναρκωτικά δισκία, 4.335 ευρώ και 2 βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, 10 χειροβομβίδες, πολυβόλο, υποπολυβόλο scorpion, τέσσερα πιστόλια και περίστροφο, επαναληπτική καραμπίνα και δίκαννο (λειόκανα), 6 γεμιστήρες, 2 υδραυλικές πρέσες, μοχλός πρέσας, 2 σιδερένιες πλάκες πρεσαρίσματος και 3 σιδερένια καλούπια τυποποίησης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών, 342 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας, φορητός πομποδέκτης, 22 κινητά τηλέφωνα, 23 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, 10 τηλεκάρτες, κάρτα sim.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση μεγάλο μέρος των κατασχεθέντων και κυρίως ο οπλισμός βρέθηκε θαμμένος σε οικόπεδο πλησίον της οικίας – «έδρας» της σπείρας, στο Κορωπί.
Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.