Κατεπείγουσα αυτοπρόσωπη προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλίας Ζαγοραίος – τη διεξάγει ο εισαγγελέας Σπυρίδων Παππάς-, αναφορικά με την υπόθεση του ανώτατου δικαστικού του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο κ. Παππάς θα διερευνήσει το ποιος ευθύνεται για την υποκλοπή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του δικαστικού λειτουργού, μηνύματα της οποίας έχουν δημοσιοποιηθεί αφήνοντας υπόνοιες για εύνοια συντρόφου του δικαστικού σε διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δικαστών.

Πηγές διευκρινίζουν ότι η διερεύνηση δεν αφορά σε καμία περίπτωση το περιεχόμενο των μηνυμάτων, για το οποίο άλλωστε έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, παρά μόνον το πως διέρρευσαν τα mail.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος διαβίβασε σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα. Ξένη Δημητρίου δειγματοληπτικά ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες.