Την ενοχή για 15 από τους 30 κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» με του δύο τόνους ηρωίνης και αντιμετωπίζουν παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δικαστήριο.

Για 15 άτομα το δικαστήριο έκρινε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής τους ενώ για δύο ακόμη εμπλεκόμενους το δικαστήριο έπαυσε την ποινική τους δίωξη λόγω θανάτου.

Από πλευράς τριών γυναικών που ήταν κατηγορούμενες και αθωώθηκαν, ο συνήγορος υπεράσπισής τους κ. Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε: «Δεν θριαμβολογώ για την αθώωση των τριών εντολέων μου, γιατί όταν αποδίδεται Δικαιοσύνη, οι πανηγυρισμοί περιττεύουν. Οφείλω όμως να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ομόφωνη αθώωσή τους, έπειτα από δύο χρόνια άδικων διωγμών, ταλαιπωρίας και διασυρμού».

Το «Noor 1» εντοπίστηκε τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα από άνδρες της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν στα χέρια τους τότε οι ελληνικές Αρχές, τα ναρκωτικά που φορτώθηκαν στο πλοίο ανοιχτά του Ομάν με προορισμό την Ελλάδα, θα έφθαναν αρχικά στην Αθήνα και στην συνέχεια θα προωθούνταν οδικώς στην Ευρώπη.

Κατά την κατηγορία 550 κιλά ηρωίνης μεταφέρθηκαν αρχικά με αυτοκίνητα από το πλοίο σε έπαυλη στη Φιλοθέη, ενώ τα υπόλοιπα 1.550 κιλά ηρωίνης καταλήγουν σε δύο αποθήκες στο Κορωπί.