Γραφείο χαρτομαντείας όπου, προσποιούμενες τα μέντιουμ, εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, λειτουργούσαν στο κέντρο της Αθήνας πέντε γυναίκες, 59, 44, 42, 40 και 35 ετών, που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ως μέλη εγκληματικής ομάδας.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία η 44χρονη είχε καταφέρει να αποσπάσει συνολικά 52.500 ευρώ από «πελάτισσα» που επισκεπτόταν το γραφείο της, στην οδό Καραγεώργη Σερβίας στο κέντρο της Αθήνας, ισχυριζόμενη ότι προέβλεπε προβλήματα για την οικογένειά της στο μέλλον και ότι θα μπορούσε να τα αποτρέψει.

Μάλιστα, ισχυριζόμενη πως ο άντρας της «πελάτισσάς» της θα «πάθαινε κακό» μέχρι την 1η Ιουλίου (σήμερα), απαιτούσε άλλα 5.650 ευρώ.

Την Τετάρτη, η συγκεκριμένη «πελάτισσα», αφού πρώτα είχε ειδοποιήσει την Αστυνομία, επισκέφθηκε τη 44χρονη στο γραφείο της και της παρέδωσε προσημειωμένα 650 ευρώ.

Τότε επενέβησαν οι αστυνομικοί, που τη συνέλαβαν και κατέσχεσαν τα χρήματα.

Στον ίδιο χώρο εργάζονταν ως «μέντιουμ» η 59χρονη και η 42χρονη, ενώ η 40χρονη εργαζόταν στην υποδοχή των πελατών και η 35χρονη ήταν βοηθητικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάστηκε άλλη μία περίπτωση, κατά την οποία οι κατηγορούμενες, με την ίδια μεθοδολογία, από τον Ιανουάριο του 2016 είχαν αποσπάσει από άλλη μία «πελάτισσά» τους περίπου 20.000 ευρώ.

Κατά την έρευνα στο γραφείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 97 χρυσές λίρες Αγγλίας, 710 ευρώ, 90 δολάρια ΗΠΑ, πιστόλι κρότου με 14 αβολίδοτα φυσίγγια των 9mm, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο tablets, διάφορα κέρινα ομοιώματα, γυάλινα βάζα που περιείχαν λιβάνια, πέντε βιβλία μαγείας, μαχαίρι, βιβλιάρια τραπέζης, δύο συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων (usb) και ατζέντες με στοιχεία πελατών.

Με δικογραφία σε βάρος τους, για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, απάτη κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις του νόμου για τα όπλα, οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τυχόν άλλες παράνομες δράσεις τους.