Πέρασαν 40 ημέρες από τη στιγμή που έφυγε από κοντά μας ο «δάσκαλος» και πρωτοπόρος του οικονομικού ρεπορτάζ, ο συνάδελφος και φίλος Γιάννης Σιωμοπούλος.

Με τις γνώσεις, τις αναλύσεις του γύρω από τα θέματα που απασχολούν τον απλό πολίτη αλλά προπάντων με το ήθος και την επιμονή του, κατάφερε να εμπνεύσει πολλούς νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τη δημοσιογραφία και σήμερα οι περισσότεροι να τον θυμούνται και να αισθάνονται τυχεροί είτε γιατί συνεργάστηκαν μαζί του είτε γιατί απλά διάβαζαν τα άρθρα του για να εμπνευστούν στη συνέχεια.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις χιλιάδες συμβουλές που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τη στήλη «Απορίες» στο «Βήμα της Κυριακής» και την ευγνωμοσύνη που του έδειχναν απλοί πολίτες κάθε φορά που εκείνος τους έδινε λύσεις για να μην ταλαιπωρηθούν στην εφορία.

Κάθε φορά που δημοσίευε «Το Βήμα» φορολογικό οδηγό του Γιάννη Σιωμόπουλου, γινόταν ανάρπαστος με την κυκλοφορία να εκτοξεύεται στο ύψος ρεκόρ των 270.000 φύλλων.

Αύριο Κυριακή, στις 10 το πρωί, η οικογένειά του, η κόρη του, ο γιος του και άξιος συνεχιστής του έργου και της προσφορά του Ντίνος, οι συνάδελφοι και οι φίλοι του, θα τιμήσουν την μνήμη του στο Μνημόσυνο που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καισαριανή.

«Δάσκαλε» πάντα θα βρίσκεσαι κοντά μας…