Κοκαΐνη, κατεργασμένο κι ακατέργαστο χασίς και MDMA (έκσταση) αναζητούσαν και εισήγαγαν από την Αλβανία και διακινούσαν σε σημαντικές ποσότητες στην Αττική τα μέλη δύο άμεσα συνεργαζόμενων μεταξύ τους εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης την Τετάρτη σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Περιστέρι, Ίλιον), συνελήφθησαν εννέα μέλη τους. Πρόκειται για πέντε Αλβανούς ηλικίας 23-30 ετών και τέσσερις Έλληνες 20-34 ετών. Συνεργοί τους είναι άλλοι δύο Έλληνες, 30 και 52 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών έφτασε στα ίχνη τους μετά από διερεύνηση και αξιοποίηση πληροφοριών. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στην πρώτη οργάνωση ηγετικό ρόλο είχε 23χρονος Αλβανός, ο οποίος, σε άμεση συνεργασία με τον 30χρονο αναζητούμενο Έλληνα, οργάνωνε και συντόνιζε την ανεύρεση και εισαγωγή από την Αλβανία ποσοτήτων ναρκωτικών και την περαιτέρω προμήθεια των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, που ήταν υπεύθυνα για την αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Τη δεύτερη οργάνωση διηύθυνε 33χρονος Έλληνας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση ποσοτήτων ναρκωτικών, κυρίως από τον 30χρονο Αλβανό, και την περαιτέρω προμήθεια των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, που ήταν υπεύθυνα για την αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης διερευνώνται άλλες 277 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, από τα μέλη των δύο αυτών εγκληματικών οργανώσεων, σε διάφορα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν κατασχέθηκαν συνολικά 20,9 κιλά ακατέργαστου χασίς, 461 γραμμ. κατεργασμένου χασίς, 152 γραμμ. κοκαΐνης, MDMA βάρους 0,8 γραμμ., 10 δενδρύλλια χασίς σε εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας, 27.415 ευρώ, δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, μία μοτοσυκλέτα, πιστόλι με γεμιστήρα και οκτώ φυσίγγια, τρία σπρέι παραλυτικού αερίου, 18 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πέντε ζυγαριές ακριβείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.