Η Γερμανική Σχολή Αθηνών διοργάνωσε σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση αρωγής παιδιών «Kids for the Kingdom Deutschland e.V.» την διανομή υπνόσακων σε πρόσφυγες που βρίσκονται στην Χίο. Η δράση έγινε σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, το Δήμο Χίου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες UNHCR.

Αντιπροσωπεία της Σχολής ταξίδεψε στις 5 Δεκεμβρίου 2015 στο νησί και επισκέφθηκε τον καταυλισμό προσφύγων του ΟΗΕ. Εκεί τα μέλη της αντιπροσωπείας διένειμαν 290 υπνόσακους συνολικής αξίας άνω των 5.500 € στους πρόσφυγες. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με ομάδα εθελοντών παιδαγωγών, η οποία απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά προσφύγων στον καταυλισμό και στην οποία παραδόθηκαν παιχνίδια και είδη ζωγραφικής.
Η διανομή των υπνόσακων στη Χίο είναι τμήμα της κοινωνικής δράσης «Βοήθεια για τους πρόσφυγες», έσοδα για την οποία εξασφαλίστηκαν στο πλαίσιο της φετινής γιορτής μπίρας (Oktoberfest) και της παράστασης μιούζικαλ στη Σχολή.
Στο πλαίσιο αυτής της δράσης συγκεντρώθηκαν υψηλής ποιότητας προϊόντα υγιεινής, παπούτσια, κουβέρτες, παπλώματα, υπνόσακοι, ισοθερμικά υποστρώματα, χειμωνιάτικα μπουφάν και αδιάβροχα, τα οποία και παραδόθηκαν στο κέντρο προσφύγων στο Ελληνικό και στην οργάνωση Caritas Αθήνας. Παράλληλα συγκεντρώθηκαν και χρηματικές δωρεές τις οποίες ενίσχυσε η οργάνωση «Kids for the Kingdom Deutschland e.V.», προκειμένου να καταστεί εφικτή η αγορά των 290 καινούργιων υπνόσακων.
Δυο δράσεις κοινωνικής ευθύνης
Η δράση «Υπνόσακος» είναι μια από τις δυο μεγάλες δράσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, στις οποίες έχουν συνδυαστεί τα πολυάριθμα πρότζεκτ κοινωνικού χαρακτήρα της Σχολής.
Η δεύτερη δράση είναι το «Κουτί παπουτσιών», την οποία διοργάνωσε η Γερμανική Σχολή Αθηνών για πρώτη φορά την άνοιξη 2015.
Υπό το σύνθημα «παιδιά βοηθούν παιδιά», οι μαθητές, συνεργάτες και γονείς της Γερμανικής Σχολής Αθηνών είχαν γεμίσει ένα κουτί παπουτσιών με χρήσιμα αντικείμενα για ένα παιδί που έχει ανάγκη. Χάρη στην ενθουσιώδη συμμετοχή της σχολικής κοινότητας, μπόρεσαν να συγκεντρωθούν χρηματικές δωρεές ύψους 2.300€, καθώς και περισσότερα από 700 κουτιά παπουτσιών, με τα οποία υποστηρίχτηκαν οκτώ διαφορετικά ιδρύματα.
Η Γερμανική Σχολή Αθηνών σε στενή συνεργασία με τo μαθητικό της κοινοβούλιο, εξελίσσει τις δυο δράσεις περαιτέρω και θα τις συνεχίσει.