Συστάθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ομάδα εργασίας για να διεκπεραιώσει τις μνημονιακές υποχρεώσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Τα μέλη της θα επεξεργαστούν ένα νέο μοντέλο για την αλλαγή τουμηχανισμού υποστήριξης των μονάδων ΑΠΕ στην Ελλάδα. Βάσει των υποχρεώσεων που απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο, ο νέος μηχανισμός θα έπρεπε να έχει οριστικοποιηθεί ως το τέλος του έτους.
Ειδικότερα, έργο της νέας ομάδας εργασίας είναι η εισαγωγή πιλοτικών δημοπρασιών για την ενίσχυση μέρους της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, στη βάση των κατευθυντήριων γραµµών για τις κρατικές ενισχύσεις στους τοµείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας (2014-2020).
Επίσης, θα πρέπει να αξιολογηθούν διάφορες εναλλακτικές ενίσχυσης (μηχανισμός Feed-In-Premium που δίνει μια τιμή χονδρεμπορικής συν ένα «μπόνους» ανάλογα με το μέγεθος και την τεχνολογία της επένδυσης ώστε να είναι βιώσιμη).
Η ομάδα εργασίας θα υποβάλει παράλληλα εισήγηση για τα στοιχεία και τον τρόπο υπολογισµού των Feed-In- Premium στη χώρα και για τις κατηγορίες των έργων ΑΠΕ που θα συνεχίσουν να δέχονται εγγυηµένη σταθερή τιµή (Feed-In-Tariff).
Ακόμη, θα αξιολογήσει τα χρηµατοδοτικά εργαλεία επενδυτικών ενισχύσεων έργων ΑΠΕ και θα καταρτίσει νοµοθετικά και κανονιστικά κείμενα για το νέο πλαίσιο στήριξης των µονάδων ΑΠΕ.
Η ομάδα εργασία, η οποία συστάθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Γιάννη Τσιρώνη, αποτελείται από οκτώ μέλη:
* τον γενικό γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Μιχάλη Βερροιόπουλο
* τη διευθύντρια ΑΠΕ και Ηλεκτρικής Ενέργειας κυρία Κατερίνα Παπαδογιάννη
* τον προϊστάµενο του Τµήµατος Σχεδιασµού και Εποπτείας ΑΠΕ κ. ∆ηµήτρη Αλεξόπουλο
* την κυρία Σοφία Πολιτοπούλου από τον Διαχειριστή Ελληνικού ∆ικτύου ∆ιανοµής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ)
* τον κ. Αναστάσιο Γκαρή από τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ)
* τον κ. Γιάννη Καµπούρη από τον Ανεξάρτητο ∆ιαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)
* τον κ. Βασίλη Κίλια από το Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών και Εξοικονόµησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και
* την κυρία Ανθή Ζαµπέλη από τη Ρυθµιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).