«Μπράβο στη Δικαιοσύνη για τον τρόπο που λειτουργεί» και αιχμές κατά κυβερνητικών στελεχών για τις διαρροές απέδωσε ο πρώην υπουργός κ. Γιάννης Πανούσης μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στον αντεισαγγελέα κ. Δημ. Δασούλα το μεσημέρις της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα εντοπίστηκε και στη σύγκριση της απόδοσης των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών με έγκλιστο του Κορυδαλλού.

Παραδέχτηκε πάντως ότι υπάρχει αντιστοιχία, ενώ και εκείνος έθεσε θέμα «νομιμότητας» αυτών που ακούγανε. Αμέσως μετά την πολύωρη-διήμερη κατάθεσή του στον κ. Δασούλα στον Άρειο Πάγο ο πρώην υπουργός δήλωσε:

«Ως πολίτης, ως άνθρωπος και νομικός νιώθω περήφανος για τη Δικαιοσύνη της χώρας. Είναι η ώρα της Δικαιοσύνης και όχι της πολιτικής . Ολοκλήρωσα την κατάθεσή μου σχετικά με αυτά που είχα αναφέρει. Μέσα σε ένα κλίμα αμεροληψίας, ακεραιότητας διότι όταν λέω εγώ ότι πιστεύω στους θεσμούς έχω μιά σωκρατική αντίληψη, αν έχω κάνει λάθος να τιμωρηθώ, αν όχι να τιμωρηθούν οι άλλοι.

»Άρχισε αυτή η διαδικασία, ακολούθησε η κυβέρνηση να πάω στον εισαγγελέα και από εκεί και πέρα μετά από εμένα ας έρθουν όλοι αυτοί που με κατηγορούν ή που υπαινίσσονται διάφορα πράγματα καμιά φορά και με χυδαίο τρόπο να πουν τη δική τους εκδοχή. Όποια απάντηση κι αν έρθει και απόφαση παρθεί από τη Δικαιοσύνη από εμένα είναι αποδεκτή και σεβαστή. Δεν έχω πολιτικά μέσα, δεν χρησιμοποιώ πλάγια μέσα για να επηρρεάσω κανέναν. Περιμένω τη δικαιοσύνη και μπράβο τους με τον τρόπο, που λειτουργούν…»

Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι «υπάρχει υποψία αντιστοιχίας ανάμεσα στα ακούσματα, στα έγγραφα και τις δημόσιες διαρροές. Αυτοί που άκουγαν, εγώ δεν άκουγα… Ο μόνος τρόπος να είμαστε αξιόπιστοι είναι να κάτσει το ένα πλάι στο άλλο, τί ακριβώς και με ποιόν τρόπο και με ποιά νομιμότητα ακούγανε αυτοί, που ακούγανε και τί σχέση έχουν αυτά με τις διαρροές…»

Κατέληξε με τη φράση: «Εγώ δεν διαρρέω, η Δικαιοσύνη δεν διαρρέει, ποιός διαρρέει; Ποιός άλλος έχει τα έγγραφα, που μπορεί να διαρρέει με το δικό του τρόπο, ακριβώς για να στοιχειοθετήσει μηνυτήρια αναφορά περί διαρροής;»