Την παραίτησή του από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων υπέβαλε την Πέμπτη ο συγγραφέας κ. Βασίλης Βασιλικός, τη θέση του οποίου καταλαμβάνει η κυρία Νανά Σπυροπούλου. Ο κ. Βασιλικός, αποχωρώντας, άσκησε κριτική στον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου ενώ ανέδειξε και μελανά σημεία της κατάστασης που επικρατεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έδωσε έμφαση στο ζήτημα της γραφειοκρατίας, της επικάλυψης αρμοδιοτήτων και της υποβάθμισης του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης εξήρε τη συνεισφορά του κ. Βασιλικού, ο οποίος μετείχε στη δημοτική παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη» και τόνισε τα εξής: «Σέβομαι την απόφαση του Βασίλη Βασιλικού και τους λόγους που παραιτείται. Δεν μπορεί όμως παρά να προβληματίσουν όλους μας οι λόγοι που επικαλείται ο Βασίλης Βασιλικός: η γραφειοκρατία, η επικάλυψη αρμοδιοτήτων, η υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Τον ευχαριστώ γιατί τίμησε με την παρουσία του το ψηφοδέλτιό μας και με τη συμμετοχή του το Δημοτικό Συμβούλιο».

Η κυρία Σουλτάνα (Νανά) Σπυροπούλου καταλαμβάνει τη θέση του κ. Βασιλικού στο δημοτικό συμβούλιο ως πρώτη επιλαχούσα από την παράταξη του δημάρχου. Έχει αυτοδιοικητική εμπειρία – είχε διατελέσει αναπληρώτρια δημάρχου και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κατά την προηγούμενη θητεία Καμίνη.