Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς οι βροχές των προηγούμενων ημερών θα δώσουν σταδιακά τη θέση τους στην ηλιοφάνεια, η οποία αναμένεται να συνοδεύεται και από άνοδο της θερμοκρασίας.

    Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο, στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Ευβοια,την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται βελτίωση του καιρού.

    Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στην Πελοπόννησο και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 τοπικά 5 μποφόρ.

    Σε μικρή περαιτέρω άνοδο η θερμοκρασία κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

    Τη Δευτέρα αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κατά τόπους θα πυκνώσουν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

    Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.