Tην κλιμάκωση των κινητοποίησεων τους με επισχέσεις εργασίας σε κάθε νοσοκομείο έως την καταβολή των δεδουλευμένων και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στις 8 Μαίου αποφάσισαν οι ειδικευόμενοι γιατροί.
Οπως ανακοινώθηκε από το Συντονιστικό όλων των Συλλόγων Ειδικευομένων και των ειδικευομένων ιατρών Αθήνας την Πέμπτη διεξήχθη στον Ευαγγελισμό Συντονιστικό Συλλόγων Ειδικευομένων από επτά Νοσοκομεία της Αττικής που βρίσκονται σε επίσχεση εδώ και μία εβδομάδα.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι από Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμό, Ερυθρό Σταυρό, Γεννηματά, Αμαλία Φλέμινγκ καθώς και από το Αγίων Αναργύρων και τη Παμμακάριστο.

Εκεί αποφασίστηκε να απευθυνθεί πρόσκληση σε όλους τους υγειονομικούς στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα μηνών (ειδκευόμενους, ειδικευμένους, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους) να αγκαλιάσουν το μέτωπο των επισχέσεων σε κάθε Νοσοκομείο και να συμμετέχουν στο συντονισμό των νοσοκομείων.

Επίσης κάλεσαν την ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ να εκφράσουν σαφή πρόταση στήριξης και συμμετοχής στις κινητοποιήσειςΕπίσης κάλεσαν τους υγειονομικούς να προχωρήσουν σε νέες Γενικές Συνελεύσεις την ερχόμενη εβδομάδα (από 4 ως 8 Μαίου) για να συζητηθούν ο τρόμος διεκδίκησης των δεδουλευμένων και να διαμορφωθούν τα σύγχρονα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος, ως απαραίτητη συνθήκη προάσπισης όχι μόνο των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία αλλά και του δικαιώματος του ελληνικού λαού σε υψηλής ποιότητας δημόσια και δωρεάν υγεία.

Στις συνελεύσεις αναμένεται να αποφασιστεί:
* Κλιμάκωση των επισχέσεων έως την καταβολή των δεδουλευμένων
* Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στις 08/05 στις 12:00
* Την ίδια μέρα καλείται ήδη από τη Συνέλευση του Ευαγγελισμού κινητοποίηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με προσυγκέντρωση στις 09:00 στον Ευαγγελισμό
* Συμμετοχή στην απεργία που έχει εξαγγείλει για τις 20/05 η ΠΟΕΔΗΝ και κινητοποιήσεις την ημέρα αποπληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ.