Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός για λόγους ευθιξίας μετά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για υπόθεση απιστίας σε βάρος της Επιχείρησης.

Ο κ. Ζερβός υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγώτη Λαφαζάνη, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για συμβούλιο υπουργών της ΕΕ. Θα υποβάλει γραπτώς την παραίτησή του το πρωί της Πέμπτης και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει αποδεκτή από τον υπουργό κ. Λαφαζάνη.

Ο κ. Ζερβός κατηγορείται για παράνομες αυξήσεις που ενέκρινε σε στελέχη της επιχείρησης. Η υπόθεση αφορά μισθολογικές αυξήσεις προς 19 στελέχη της ΔΕΗ που εγκρίθηκαν από τον κ. Ζερβό την περίοδο 2010-2012. Οι επίμαχες αυξήσεις χορηγήθηκαν ενώ ήταν σε ισχύ νόμος που περιόριζε τις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών δημοσίων επιχειρήσεων σε ποσά που δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα περίπου 5.900 ευρώ.

Οι εφέτες του Συμβουλίου που διατάσσουν την παραπομπή σε δίκη του επικεφαλής της ΔΕΗ θεωρούν ότι ο κατηγορούμενος παραβίασε την επίδικη νομοθεσία για τις μισθολογικές αποδοχές διευθυντικών στελεχών προκαλώντας μείωση της περιουσίας της Επιχείρησης προς όφελος τρίτων προσώπων.

Ειδικότερα, το βούλευμα αναφέρει ότι «με περισσότερες πράξεις του που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος και με την ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου του ΔΣ της ΔΕΗ κατά τη διαχείριση των εσόδων της εταιρείας που του είχαν ανατεθεί με νόμο ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος την περιουσία της ΔΕΗ, η οποία ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο που κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού της κεφαλαίου και ορίζει τη διοίκηση αυτής».

Αρθούρος Ζερβός: Γιατί παραιτήθηκα από πρόεδρος της ΔΕΗ