Οι μαθητές επιστρέφουν αύριο, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, στα σχολεία, αλλά ένα νέο τριήμερο διακοπών τους περιμένει στο τέλος του μήνα λόγω των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Έτσι, λόγω των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιανουαρίου τα σχολεία που λειτουργούν ως εκλογικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά από τις 23 έως και τις 26 Ιανουαρίου.
Πάντως, αύριο, Πέμπτη, τελειώνουν οι διακοπές των Χριστουγέννων για χιλιάδες μαθητές που επιστρέφουν στα σχολεία τους, καθώς η γιορτή του Αγίου Ιωάννη είναι κάθε χρόνο η τελευταία ημέρα αργίας μετά τα Χριστούγεννα.
Ταυτόχρονα όμως και όπως έχει αποφασιστεί από το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές από την εφετινή χρονιά δεν θα έχουν αργία την ημέρα των Τριών Ιεραρχών. Η θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών την 30ή Ιανουαρίου δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και ακολουθείται πρόγραμμα αφιερωμένο στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα. Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας η οποία είχε εκδοθεί στην αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.