Με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο και πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης συναντήθηκε ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε επίσκεψή του στη μεγαλόνησο.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος και Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάνου κ. Ανδρέας καθώς και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτης κ. Κύριλλος Διαμαντάκης.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τροπολογίες που αφορούν θέματα της Εκκλησίας της Κρήτης και πρόκειται να ενταχθούν σε επικείμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε στη μετονομασία της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης σε Πατριαρχική Ακαδημία και στη μετονομασία του Εκκλησιαστικού Λυκείου Χανίων σε Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης.
Ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε και με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Α. Κλινάκη με τον οποίο και συζήτησαν προβλήματα που προκύπτουν από τα κενά στην περιοχή και τον σχεδιασμό αναπλήρωσής τους.