Τη διενέργεια ένορκης προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά μετά τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία σε διάφορες γειτονιές του μεγάλου λιμανιού.

Η εξέταση ζητήθηκε προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτίες και αν υπάρχουν ευθύνες για τις πλημμύρες. Να σημειωθεί ότι για το θέμα των πληγέντων ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών που υπέστησαν οι κατοικίες και τα αυτοκίνητα.

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μιλώντας πρόσφατα για το θέμα των πλημμυρών, τόνισε ότι χρειάζεται μια συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος και ότι εάν δεν γίνουν σοβαρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στο Λεκανοπέδιο, και κυρίως στη Δυτική Αττική και στην Περιφέρεια του Πειραιά, θα υπάρξουν δυστυχώς τα ίδια φαινόμενα.

Σύσκεψη για ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό

Ο κ. Μώραλης συναντήθηκε την Τετάρτη με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη προκειμένου να συζητήσουν αναλυτικά την κατάσταση μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν και την πόλη του Πειραιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση αποφασίστηκε η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά να αναλάβει πρωτοβουλία και να συγκαλέσει τις επόμενες ημέρες ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των όμορων δήμων της Α΄ και Β΄ Πειραιά και την ΕΥΔΑΠ, για να προσδιοριστούν οι αιτίες που προκάλεσαν ζημιές σε οικίες και καταστήματα της πόλης έτσι ώστε να υπάρχει στο μέλλον ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία θα λύσουν το πρόβλημα.

Επιπλέον συζητήθηκε ο σχεδιασμός που έχει ο Δήμος Πειραιά για το νέο ΕΣΠΑ και αναζητήθηκαν τρόποι επικοινωνίας ανάμεσα στον δήμο και στην Περιφέρεια για να μπορούν οι δύο πλευρές να εντάξουν τα έργα που σχεδιάζει η δημοτική Αρχή στη νέα προγραμματική περίοδο καθώς και μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο Πειραιά και την Περιφέρεια.