Τρεις καθηγητές θα διεκδικήσουν την πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στις εκλογές που θα γίνουν στις 12 Ιουνίου. Πρόκειται για τους κκ. Στέργιο Λογοθετίδη, Περικλή Μήτκα και Ιωάννη Παπαδογιάννη.
Τους τρεις καθηγητές επέλεξε σε συνεδρίασή του το Συμβούλιο Ιδρύματος μεταξύ συνολικά πέντε υποψηφίων. Εκτός των κκ. Λογοθετίδη, Μήτκα και Παπαδογιάννη είχαν θέσει υποψηφιότητα για την πρυτανεία και οι κκ. Ανδρέας Γιαννακουδάκης και Ιωάννης Παντής.
Πάντως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου παραιτήθηκε ο υποψήφιος κ. Παναγιώτης Δάτσκος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί και ερευνητής στον τομέα της νανοτεχνολογίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΑΠΘ, «το Συμβούλιο, αφού έλαβε υπ’ όψιν την παρουσίαση των στοιχείων των υποψηφίων από το αρμόδιο τριμελές όργανο διενέργειας των πρυτανικών εκλογών, τους πλήρεις φακέλους που κατέθεσαν οι υποψήφιοι και τις αναλυτικές απαντήσεις και διευκρινίσεις που αυτοί έδωσαν κατά τη διαδικασία ακροάσεως, επέλεξε με βάση τα κριτήρια που θέτει ο νόμος για την εκλογή στη θέση του πρύτανη, ήτοι το αναγνωρισμένο κύρος και τη σημαντική διοικητική εμπειρία (άρθρο 8 παρ. 15 Ν. 4009/2011), με ψηφοφορία, τους εξής τρεις υποψηφίους (κατ’ αλφαβητική σειρά): Στέργιο Λογοθετίδη, Περικλή Μήτκα, Ιωάννη Παπαδογιάννη».
Τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφορορίας έχουν ως εξής: Ανδρέας Γιαννακουδάκης 2 ψήφοι, Στέργιος Λογοθετίδης 11, Περικλής Μήτκας 10, Ιωάννης Παντής 1 και Ιωάννης Παπαδογιάννης 12.
«Το Συμβούλιο επισημαίνει ότι ο αριθμός των ψήφων για κάθε υποψήφιο κατά κανένα τρόπο δεν υποδηλώνει αξιολογική κατάταξη και επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους υποψηφίους για το ενδιαφέρον τους να υπηρετήσουν το Πανεπιστήμιο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία» αναφέρεται στη σχετική απόφαση που εκδόθηκε.