Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε εγγράφως τον Συνήγορο του Πολίτη ότι έχει προβεί στην ανάκληση του διορισμού της εμπλεκόμενης αναπληρώτριας Διοικήτριας μετά τις διευκρινίσεις που ζήτησε η Ανεξάρτητη Αρχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του vima.gr ήδη στην κυρία Φουρναράκη έχει επιδοθεί η διαπιστωτική πράξη και έχει αποχωρήσει από το νοσοκομείο Ελενα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνήγορου: «Ο Συνήγορος του Πολίτη έλαβε επώνυμη καταγγελία, στην οποία υποστηριζόταν ότι η αναπληρώτρια Διοικήτρια του νοσοκομείου «ΕΛΕΝΑ» δεν διαθέτει τα προβλεπόμενα από το νόμο τυπικά προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση.

Η Αρχή, με έγγραφό της, ζήτησε διευκρινίσεις από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, καθώς επίσης αντίγραφο του φακέλου της εμπλεκόμενης για έλεγχο.

Αντί αυτού, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας διενήργησαν οι ίδιες έλεγχο γνησιότητας του τίτλου σπουδών της αναπληρώτριας Διοικήτριας και διαπίστωσαν ότι ο κατατεθείς στο διαγωνισμό τίτλος σπουδών δεν ήταν γνήσιος.

Στη συνέχεια, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε εγγράφως τον Συνήγορο του Πολίτη ότι θα προβεί στην ανάκληση του διορισμού της εμπλεκόμενης αναπληρώτριας Διοικήτριας»