Νέες φουρτούνες σηκώνθηκαν στο μεγάλο λιμάνι εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών μετά τις δηλώσεις την Τετάρτη του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην πρωινή εκπομπή του Mega οι οποίες ερμηνεύτηκαν ως έμμεση στήριξη στην υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Μώραλη.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ποιον στηρίζει στον Πειραιά είπε πως εκείνος ψηφίζει στη Γλυφάδα και είναι Παναθηναϊκός και συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι έχει κάνει ένα σοβαρό έργο ο νυν δήμαρχος και νομίζω ότι αυτό που πάει να εκφράσει η καινούργια υποψηφιότητα του κ. Μώραλη πολιτικά δεν έχει απόληξη». Και συμπλήρωσε: «Πολιτικά δεν στηρίζεται από κάποιο χώρο, από κάποιο κόμμα. Αυτό όμως το οποίο σημειώνω είναι ότι είναι εξαιρετικά πολυσυλλεκτικό το ψηφοδέλτιό του».
Μετά την τοποθέτηση αυτή δεν είναι λίγοι στον Πειραιά που σημειώνουν ότι μετά τον υπουργό Παιδείας και ο υπουργός Ναυτιλίας παίρνει αποστάσεις από την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα στο ΣΕΦ να παρουσιάσει όλους τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του.
Ο κ. Μιχαλολιάκος σχολιάζοντας την παρουσία του κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του κ. Μώραλη τον είχε καλέσει να πει «ο ίδιος τι θέλει» προσθέτοντας πως δεν γίνεται να είναι «και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα».
Οι δύο υπουργοί, κκ. Αρβανιτόπουλος και Βαρβιτσιώτης, είχαν παραβρεθεί πριν από μερικές ημέρες και στον ΟΛΠ, στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Μιχαλολιάκου για τον Δήμο Πειραιά, ενώ ορισμένοι θυμίζουν με νόημα ότι ο υπουργός Παιδείας στις αρχές Φεβρουαρίου κατά την κοπή της πίτας του πολιτικού του γραφείου παρουσία του δημάρχου Πειραιά είχε πει, μεταξύ άλλων, πως «και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δημοτικές και περιφερειακές, θα επιλέξουμε ανθρώπους που δοκιμάστηκαν και πέτυχαν, που ενδυναμώνουν την ιδέα της αυτοδιοίκησης και συμπληρώνουν τις δημόσιες πολιτικές, ιδιαιτέρως τις κοινωνικές πολιτικές».
Οι άλλες υποψηφιότητες
Αναφορικά με τους άλλους υποψηφίους δημάρχους, αναμένεται η τελική απόφαση της ΔΗΜΑΡ για το εάν θα προχωρήσει τελικά στη στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Ηλία Τζανετουλάκου ή θα δώσει την έγκριση για περαιτέρω επαφές με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρο Δρίτσα προκειμένου να υπάρξει συνεργασία.
Ο κ. Δρίτσας στη συνέντευξή του την Τρίτη στονΒήμα FMγια το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον κ. Μιχαλολιάκο και την παράταξή του, άφησε εμμέσως πλην σαφώς ένα ανοιχτό παράθυρο λέγοντας πως η υποψηφιότητα Μώραλη «αλλάζει τα δεδομένα».Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν εξετάζεται στην παρούσα φάση από τον συνδυασμό του νυν δημάρχου.
Στο θέμα επανήλθε ο κ. Δρίτσας την Τετάρτη κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του σημειώνοντας: «Την επόμενη φορά ο Δρίτσας δεν θα ξανακάνει το ίδιο λάθος. Όταν θα ασκεί κριτική στον έναν, θα τη συμπληρώνει ταυτόχρονα με κριτική στον άλλον».
Εν τω μεταξύ από την πλευρά του ο κ. Μώραλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα TheToc.gr απηύθυνε έκκληση στους συνυποψηφίους του να αποφύγουν τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και τη χαμηλού επιπέδου αντιπαράθεση και πρόσθεσε ότι μερικές φορές αισθάνεται ότι του επιτίθενται «εκπρόσωποι του παλαιού», ενώ σημείωσε ότι τόσο ο κ. Μιχαλολιάκος όσο και ο κ. Δρίτσας είναι πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.