Φόβους για ένοπλο κτύπημα στην διάρκεια της επίσκεψης της Τρόικας στην χώρα μας, εκφράζουν τις τελευταίες ώρες ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ!

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ από σειρά πληροφοριών αλλά και από άλλες εκτιμήσεις έχουν σημάνει «συναγερμό» και είναι σε κατάσταση γενικής επιφυλακής, με τον φόβο επίθεσης από την οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) των ανταρτών πόλης Νίκου Μαζιώτη και Χριστόδουλου Ξηρού με ρουκέτες ή εκρηκτικούς μηχανισμούς, τις επόμενες ημέρες που θα βρίσκονται οι εκπρόσωποι της τρόικας στην Αθήνα.
Την ίδια ώρα από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού έχει αρχίσει η τοποθέτηση του ειδικού δικτύου ενσύρματων καμερών που θα δίνουν εικόνα σε επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ, στη ΓΑΔΑ, αλλά μέχρι και σε φορητούς υπολογιστές αξιωματούχων των αρχών ασφαλείας.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν τους φόβους, ύστερα από την ανάλυση της αποτυχημένης επίθεσης της ΟΛΑ στα γραφεία γερμανικής εταιρείας αυτοκινήτων στη Βαρυμπόμπη αλλά και την προσπάθεια τροφοδοσίας με οπλισμό και εκρηκτικά της συγκεκριμένης ένοπλης οργάνωσης, όπως αναδείχθηκε και από το οπλοστάσιο που βρέθηκε πριν από έναν μήνα στο Π. Φάληρο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ από δοκιμαστικές βολές που έχουν κάνει με ρουκέτες που είχαν βρεθεί σε οπλοστάσια ενόπλων οργανώσεων ή στο Π. Φάληρο, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στην κατοχή της ΟΛΑ και του αντιεξουσιαστή Νίκου Μαζιώτη υπάρχει «ελαττωματικός» εκτοξευτής RPG-7 και προβληματική παρτίδα ρουκετών στην οποία επιχειρείται άμεση αντικατάσταση της. Ακόμη έχουν υπάρξει πληροφορίες και για άλλες κινήσεις προεργασίας ένοπλου κτυπήματος, αντίστοιχες αυτής που υπήρξε και το προηγούμενο καλοκαίρι.
Παράλληλα συνεχίζεται η εγκατάσταση του συστήματος καμερών σε σκοπιές σε 30 γραφεία κομμάτων, κτίρια πρεσβειών, δημοσίων κτιρίων, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα κάμερες θα τοποθετηθούν σε «τυφλά» σημεία των περιφράξεων των κτιρίων. Ακόμη συνεχίζεται η διαδικασία -θα ολοκληρωθεί σ ένα μήνα- τοποθέτησης περιστρεφόμενων καμερών σε 20 οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.