Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας τα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα στου Γκύζη είναι «καθαρά», δεν έχουν δηλαδή χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.
Να θυμίσουμε ότι στις 10 Φεβρουαρίου είχαν συλληφθεί τέσσερις άνδρες ηλικίας 25, 33, 41 και 49 ετών, τούρκοι υπήκοοι κουρδικής καταγωγής.
Κατά τη διάρκεια ερευνών στο διαμέρισμα – γιάφκα που έμεναν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περίπου στην οδό Γενναδίου 43 βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, είχαν βρεθεί και κατασχέθηκαν: πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, 3 γεμιστήρες Kalashnikov, πιστόλι tangfolio 7.65 mm, πιστόλι browning 7.65 mm, πιστόλι cz,σιγαστήρας, υποπολυβόλο scorpion, υποπολυβόλο mini uzi 9mm para, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, ζελατοδυναμίτιδα 6 κιλών και 350 γραμμαρίων σε μασούρια και συσκευασίες, 2 χειροβομβίδες F1 πλήρεις, 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C, φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης, 26 ηλεκτρικοί και 19 κοινοί πυροκροτητές καθώς και 8 μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι.

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία των συλληφθέντων

Το απόγευμα της Πέμπτης, κατόπιν σχετικής διάταξης του εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των τεσσάρων αλλοδαπών, υπηκόων Τουρκίας, οι οποίοι συνελήφθησαν.Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.«η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις».

Παράλληλα ζητείται όποιος πολίτης γνωρίζειοτιδήποτε σχετικό με τη δραστηριότητα των συγκεκριμένων ατόμων ή την ενοικίαση από αυτούς του διαμερίσματος – γιάφκα ή για άλλα οχήματα ή οικήματα να επικοινωνήσει με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη«για τις αξιόποινες πράξεις της: α) συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής όπλων, εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση σκοπών τρομοκρατικής οργάνωσης, τελεσθείσα από κοινού, β) τέλεσης τρομοκρατικών πράξεων προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, μηχανισμών, βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και σε άνθρωπο, τελεσθείσα από κοινού, γ) τέλεσης τρομοκρατικών πράξεων διακεκριμένης κατοχής πολεμικού τυφεκίου, πολυβόλων, πιστολίων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, με σκοπό τη διάθεση τους σε τρίτους για τη διάπραξη κακουργήματος ή τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, τελεσθείσα από κοινού, δ) πλαστογραφίας κατʼ εξακολούθηση τελεσθείσα από κοινού και ε) παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος».

Επίσης όπως έγινε γνωστό DNA των Μπαγίρ Τσενγκίζ και του Τεκίν Χουσεϊν ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που ανιχνεύθηκε σε υποπολυβόλο που κατασχέθηκε στο διαμέρισμα στο Γκύζη.
Aκόμη δακτυλικό αποτύπωμα του Μπαγίρ Τσενγκίζ ανιχνεύθηκε στο καλάσνικοφ που κατασχέθηκε στον ίδιο χώρο.
Επιπλέον DNA 34χρονου υπήκοου Τουρκίας που είχε συλληφθεί στην υπόθεση με την ανεύρεση όπλων και εκρηκτικών σε ταχύπλοο σκάφος στη Χίο ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που ανιχνεύθηκε σε πιστόλι και γεμιστήρα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα.