Αργά το βράδυ της Κυριακής κατέθεσε υπό άκρα μυστικότητα το 4ο άτομο που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Παρασκευής και δέχθηκε πρώτος τα πυρά, όπως αποκάλυψε το δελτίο ειδήσεων του Μega.

Ο μάρτυρας – κλειδί ανέφερε πως ο εκτελεστής τον πλησίαζε πεζός, φορούσε ανοιχτόχρωμο κράνος, δεν του είπε κάτι και τον πυροβόλησε δυο φορές από μια απόσταση 10-15 μέτρων. Τότε έσκυψε ενστικτωδώς και κατέφυγε στο εσωτερικό του κτιρίου από το οποίο βγήκε όταν σταμάτησαν οι πυροβολισμοί. Πρόσθεσε επίσης πως δεν παρατήρησε κάποια άλλα χαρακτηριστικά από τον εκτελεστή και πως όταν βγήκε ξανά στο δρόμο αντίκρυσε τα πτώματα των δύο αντρών και τον ένα τραυματία ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Το άτομο αυτό βρίσκεται πλέον σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρας.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως ο εκτελεστής είναι ηλικίας περίπου 30 ετών με ύψος 1,70.

Επιπλέον οι αστυνομικοί εξετάζουν καρέ – καρέ τόσο το βίντεο της διπλής δολοφονίας όσο και τον τρόπο προσέγγισης και αποχώρησης των δραστών. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν το ενδεχόμενο περίπου 30 λεπτά πριν το «χτύπημα» να είχαν περάσει από το σημείο κάνοντας «ανίχνευση του χώρου» και να προετοιμαστούν κατάλληλα στο πως θα πλησιάσουν αλλά και πως θα τραπούν σε φυγή.

Εξετάζεται επίσης μαρτυρία θαμώνα της καφετέριας που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ο οποίος ανέφερε πως όταν αντιλήφθηκε τους δράστες επιχείρησε να τους καταδιώξει με την μοτοσικλέτα του ωστόσο δέχθηκε έναν τουλάχιστον πυροβολισμό στην οδό Αυξεντίου και εγκατέλειψε την προσπάθεια του. Από αυτόν τον πυροβολισμό, εκτιμάται, πως προέρχεται και ο κάλυκας των εννέα χιλιοστών τον οποίο συνέλεξαν την Κυριακή οι αστυνομικοί και τον έστειλαν για βαλλιστική εξέταση. Από την έρευνα προέκυψε πως προέρχεται από το πιστόλι «ζάσταβα» του εκτελεστή.

Εν τω μεταξύ στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται και η μοτοσικλέτα που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο Ρέμα της Χελιδονούς, σε μια απόσταση περίπου δυο χιλιομέτρων από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και θεωρείται πως ήταν αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Οι αστυνομικοί με το δεδομένο πως το δίκυκλο είχε κλαπεί από το καλοκαίρι ευελπιστούν πως θα εντοπίσουν DNA ή αποτύπωμα που μπορεί να τους φανεί πολύτιμο στην εξιχνίαση της υπόθεσης.