Στην εφαρμογή καινοτόμων λύσεων που επιταχύνουν και απλοποιούν τις διαδικασίες και διευκολύνουν τις επενδύσεις δημιουργώντας νέα δεδομένα στην περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).
Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, υπό τον υπουργό κ. Γιάννη Μανιάτη, εξετάστηκε ο σχεδιασμός, οι παράμετροι και το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης και λειτουργίας της ηλεκτρονικής περιβαλλοντικής αδειοδότησης ενώ δόθηκαν παράλληλα οδηγίες ώστε να τεθεί άμεσα σε πιλοτική εφαρμογή.
Στόχος της υπηρεσίας αυτής είναι να υλοποιηθεί ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο σύστημα ηλεκτρονικής περιβαλλοντικής αδειοδότησης, το οποίο υποστηρίζει πλήρως όλη τη νέα νομοθεσία και επιτυγχάνοντας την άμεση και απόλυτη διαφάνεια όλων των διαδικασιών.
Μέσα δηλαδή από την παρακολούθηση και τον εκτενή έλεγχο όλων των βημάτων της αδειοδότησης διευκολύνοντας στην πράξη τους εμπλεκόμενους φορείς, υπηρεσιακά στελέχη και συναρμόδιες υπηρεσίες.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης παρουσιάστηκε σχετική ηλεκτρονική (web) πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί πιλοτικά στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.