Ενας 66χρονος συνελήφθη την Κυριακή στο 210ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών –Λαμίας (ρεύμα προς Αθήνα), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας γιατί μετέφερε μέσα σε μπετονιέρα 30 μετανάστες που είχαν μπει παράνομα στη χώρα μας.

Από τους μετανάστες, είκοσι ένας είναι υπήκοοι Συρίας και εννέα υπήκοοι Σομαλίας. Από αυτούς οι δεκαοκτώ είναι άνδρες και οι επτά γυναίκες, ηλικίας από 19 έως και 39 ετών, ενώ μαζί τους ήταν και πέντε ανήλικοι (τρία αγόρια και δύο κορίτσια), ηλικίας από 4 έως και 15 ετών.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά στην Εθνική Οδό τη μπετονιέρα μέσα στην οποία βρισκόταν ο 66χρονος ενώ οι τριάντα μη νόμιμοι μετανάστες εντοπίστηκαν σε υπαίθριο χώρο στο 214ο χιλιόμετρο.
Όπως προέκυψε από την έρευνα ο 66χρονος είχε παραλάβει νωρίς το πρωί της Κυριακής τους μετανάστες από το Σουφλί Έβρου, με σκοπό να τους μεταφέρει, κρυμμένους στο εσωτερικό της μπετονιέρας, σε περιοχή της Αθήνας, έναντι του χρηματικού ποσού των 4.000 ευρώ που θα λάμβανε από υπήκοο Συρίας, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται, μετά από την άφιξη στον προορισμό τους.
Ο 66χρονος αποβίβασε τους μετανάστες στον υπαίθριο χώρο, λόγω ισχύς απαγορευτικού κίνησης φορτηγών οχημάτων, ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, στις Εθνικές Οδούς την Κυριακή από τις 15.00 έως τις 21.00, με σκοπό να τους επιβιβάσει εκ νέου με την λήξη του απαγορευτικού και να τους μεταφέρει στην Αθήνα.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε η μπετονιέρα, ως μέσο μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, καθώς και δυο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί τη Δευτέρα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.