Κλειστά θα είναι σήμερα και αύριο, Πέμπτη, και τα δημοτικά σχολεία της χώρας καθώς στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δάσκαλοι συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Από την πλευρά τους, οι καθηγητές της ΟΛΜΕ, με τα μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στην πρώτη πενθήμερη απεργιακή τους κινητοποίηση στην «ατζέντα» τους, ζητούν νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και μάλιστα προτείνουν την «πραγματοποίηση μέσα στις επόμενες ημέρες δημόσιου τηλεοπτικού διαλόγου σε εθνικό δίκτυο ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και εκπροσώπους της ΟΛΜΕ».
Πάντως, το υπουργείο Παιδείας έδινε χθες ποσοστά συμμετοχής 46-48% των καθηγητών στη δεύτερη ημέρα της απεργίας, ενώ πηγές από το κτίριο του Αμαρουσίου δήλωναν ότι η κινητοποίηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αρχίσει να φθίνει.
Σε αυτό το κλίμα και με βάση τα δεδομένα και τη συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία της ΟΛΜΕ την πρώτη ημέρα, οι καθηγητές καλούνται να αποφασίσουν αν θα παρατείνουν την απεργία τους και δεύτερη εβδομάδα, κάτι που θεωρείται και το πιθανότερο.
Σήμερα, Τετάρτη, θα συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ηγεσίας της ΟΛΜΕ, την Πέμπτη θα γίνουν συνελεύσεις στις τοπικές ΕΛΜΕ και την Παρασκευή η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα με αίτημα τη συνέχιση της κινητοποίησης με νέα πενθήμερη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα.