Η Βίκυ Σταμάτη στην απολογία της επιμένει ότι εινα παντελώς αθώα, και προσάγεται ενώπιον του δικαστηρίου «με τις δυο ιερές ιδιότητες, της μάνας και της συζύγου». Υποστήριξε, άλλωστε, ως προς το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, ότι «όλα τα είχα αφήσει στον σύζυγό μου», «τα εισοδήματά μου ήταν μηδενικά».

«Το παιδί μου τιμωρείται για το επίθετό του», είπε αναφερόμενη στον επτάχρονο γιο της. Με χαμηλή φωνή, αναστεναγμούς και πολλές παύσεις στον λόγο της, η σύζυγος Τσοχατζοπουλου μίλησε για τον «διασυρμό», τη «διαπόμπευση», την «ψυχική βλάβη» που έχει υποστεί κάθε δικός της άνθρωπος.

«Εχω αναρωτηθεί την περίοδο του εγκλεισμού, 17 μήνες, «Γιατί εγώ; «, ή μάλλον «Γιατί και εγώ;». Ολα όσα μου καταμαρτυρούν, είναι αυτά που επικαλέστηκε ο Τύπος, αβάσιμα, συκοφαντικά, χωρίς κανένα στοιχείο».

Και πρόσθεσε η Βίκυ Σταμάτη: «Θα ρωτήσω: ποια η σύγκριση εμού και των άλλων συγκατηγορουμενων μου; Ολοι έχουν τις δραστηριότητές τους. Εγώ δεν έχω καμία. Δεν τους γνωρίζω καν, ακόμη και με στενούς συγγενείς του άνδρα μου δεν υπήρχε σχέση. Γιατί αυτή η ταύτιση;».

Η απολογία της Βίκυς Σταμάτη διενεργείται σε κλίμα έντασης, καθώς ο συνήγορος της Αλέξης Κουγιας διαμαρτύρεται για διακριτική μεταχείριση της κατηγορούμενης.

«Να υπάρχει ανθρωπιά επιτέλους», είπε ο κ. Κουγιας, φωνάζοντας (ύστερα από ερώτηση της εισαγγελικής έδρας περί πολυτελούς ζωης) ότι δεν μπορεί να καταμαρτυρείται στην εντολέα του ότι αγόρασε παπούτσια.

«Γιατί δεν την αφήνετε να μιλήσει, εμένα μου αρέσει ο τρόπος που απολογείται», παρενέβη ο πρόεδρος.

Η Βίκυ Σταμάτη υποστήριξε ότι «προσωπικά δεν άνοιξα κανέναν λογαριασμό, πέραν αυτού της μισθοδοσίας μου», ενώ σε σχέση με την επίμαχη εταιρεία Nobilis (που βρίσκεται πίσω από το ακίνητο της Διονυσιου Αρεοπαγιτου), ισχυρίστηκε ότι έμαθε για αυτήν μέσα από τους λογαριασμούς του σπιτιού.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο Ακης Τσοχατζόπουλος «η πολιτική δικαστική δίωξη που με ακολουθεί από το 2004, σήμερα αποκαλύφθηκε».

Στην ερώτηση «πώς σας φάνηκε η Βίκυ Σταμάτη;» απάντησε «Πιστεύω ότι έπεισε».

Η απολογία του Νίκου Καρατζά, ιδιοκτήτη του «Ιανού»

«Αισθάνομαι ότι μου κάνει φάρσα ο Θεός. Προέρχομαι από ένα σύμπαν, που βγάζει βιβλία για τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Ντίνο Χριστιανόπουλο… και βρίσκομαι εδώ να μιλάω για χρήμα από τα εξοπλιστικά. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ κατηγορούμενος, δεν έχω κατηγορηθεί ούτε για πλημμέλημα. Αισθάνομαι και λύπη και ντροπή, σε όλη μου τη ζωή παρήγαγα θετική δημοσιότητα, για καλλιτεχνικά γεγονότα, γεγονότα που συνέβαλαν στον δημόσιο διάλογο. Είμαι άσχετος με όλα αυτά που διερευνάτε εδώ.

Τον Ακη Τσοχατζόπουλο, τον ήξερα, ερχόταν συχνά στο πατάρι του Ιανού, είχαμε εκδώσει και ένα βιβλίο του το 2000. Δεν επιδιώξαμε ποτέ λαμογιές, όσο ήταν υπουργός. Οταν έμαθε ότι θέλαμε να επεκταθούμε στην Αθήνα, μου είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την εφοπλιστική οικογένεια Τσάκου. Δεν γνώριζα την οικογένεια, αυτές τις παγκόσμιας εμβέλειας επιχειρηματικές οικογένειες, δεν τις συναντάς στην καθημερινότητα σου. Ετσι πουλήθηκαν οι μετοχές του Ιανού. Οταν κάποια στιγμή έπρεπε να ονομαστικοποιηθούν οι μετοχές, προκειμένου να συμμετάσχουμε σε διαγωνισμούς, υπήρξε το πρόβλημα, δεν εμφανίστηκε κανείς. Είχα τη διαβεβαίωση του υπουργού για την εκπροσώπηση Norris και Τσάκου, δεν πίστευα ποτέ ότι υπήρχε χρήμα από μίζες.

Ο Ζήγρας κατέθεσε μια σειρά από ψέματα, έχω κάνει αγωγή, είπε ότι με γνώριζε, ενώ δεν με γνώριζα. Την περίοδο κατά την οποία κατασχέθηκε το αρχείο Τσοχατζόπουλου, έμαθα ότι ο Ζήγρας βρίσκεται πίσω από τη Norris. Τότε αισθάνθηκα ότι έμπλεξ».

Στο τέλος της απολογίας του Νίκου Καρατζά, ο Νίκος Ζήγρας ήλθε σε σύγκρουση απευθείας με τον πρώην υπουργό. «Μιλά!», του φώναξε και ζήτησε πάλι κατ´ αντιπαράσταση εξέταση με τον εξάδελφο του.