Νέα συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη είχε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» το οποίο ενώ ήταν καθ’ οδόν για τη Βουλή αποσύρθηκε προς νέα επεξεργασία.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας στις συναντήσεις των δυο υπουργών (η σημερινή ήταν η δεύτερη για το συγκεκριμένο θέμα) έχει βρεθεί ένας κοινός άξονας συνεννόησης για να ικανοποιούνται όλες οι πλευρές.
Οι συναντήσεις αναμένεται να συνεχιστούν προκειμένου να καθοριστούν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις και στη συνέχεια να ξαναπάρει το δρόμο προς τελική συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και μετά για ψήφιση στην Ολομέλεια.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε εκφράσει την άποψη ότι με ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα πρέπει να δίδονται κίνητρα σε όσους έχουν σκάφη για να μένουν στην Ελλάδα και όχι να «ποινικοποιείται» η κατοχή τους, όπως φαίνεται να καταλογίζει στο προτεινόμενο πλαίσιο.