Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου τα περισσότερα κενά στα Δημόσια Νοσοκομεία και ειδικότερα στο Πανεπιστημιακό «Αττικόν» θα έχουν καλυφθεί, έδωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι δεν θα κλείσουν νοσοκομεία ούτε θα γίνουν απολύσεις στον χώρο της Υγείας.

Το πρωί, στη συνάντηση που είχε – σε ήρεμο κλίμα – με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικό», ανέφερε ότι βασικός στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να τεθούν σε λειτουργία κλίνες εντατικής θεραπείας. Σημείωσε επίσης, ότι οι γιατροί δεν συμμετέχουν, στην παρούσα φάση, στο σχέδιο της κυβέρνησης για την κινητικότητα.
Για τα επεισόδια στο «Αττικόν»
Αναφερόμενος στα επεισόδια της Παρασκευής, στο Νοσοκομείο «Αττικόν», ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Και ο καφές πετάχτηκε και πέτυχε τον κ. Σκανδαλάκη αλλά και χειροδικία υπήρξε. Δεν δίνω συνέχεια, γιατί δεν θέλω να «ρίξω λάδι στη φωτιά»».
Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους είπε: «Μπορούν να σηκώνουν όσα πανό θέλουν. Μπορούν ακόμη και -υπό μία έννοια- να λένε τα εμφυλιοπολεμικά συνθήματα τα οποία ακούστηκαν και στο προαύλιο του Αττικού αλλά και μέσα. Αυτό που δεν έχουν κανένα δικαίωμα και δεν θα γίνει ποτέ ξανά ανεκτό, είναι η ιδέα κάποιων ότι μπορούν να απαγορεύσουν στον Υπουργό Υγείας να μπει σε ένα νοσοκομείο και να κάνει τη δουλειά του. Μπορούν λοιπόν να διαμαρτύρονται. Δεν μπορούν, όμως, να με εμποδίσουν να μπω στο νοσοκομείο. Αν υπάρξει οποιαδήποτε παρεμπόδιση από εδώ και εμπρός, θα αποδοθεί ο νόμος».


Ο υπουργός Υγείας ζήτησε, επίσης, από τους εργαζόμενους της Υγείας να μην συμμετάσχουν στην απεργία που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για την Τετάρτη. Η συγκεκριμένη απεργία – είπε – θα ταλαιπωρήσει τους πολίτες, τη στιγμή που γίνεται προσπάθεια να υπάρξει λύση σε πολλά προβλήματα.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Αττικό» κατέθεσαν στον υπουργό Υγείας υπόμνημα με το οποίο καταδικάζουν την παρουσία ανδρών των ΜΑΤ στο Νοσοκομείο και τον προπηλακισμό εργαζομένων (γιατρών, νοσηλευτών κλπ).
Επίσης, ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να διαψεύσει τις ανακοινώσεις «… για βιαιοπραγίες και χειροδικίες σε βάρος του υπουργού, καθώς και των εμφυλιοπολεμικών συνθημάτων (Μελιγαλάς κλπ), που δήθεν φωνάχθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας».