Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Αλεποχώρι Μεγάρων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, προκειμένου να μην υπάρχει καμία πιθανότητα αναζωπύρωσης, δεδομένου ότι συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο στη θέση Νέο Μάζι και έκαψε πευκοδάσος.

Σε ύφεση βρίσκεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Πέτρα της Βαρυμπόμπης στην Πάρνηθα. Πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή πάνω από τον Ιππικό Ομιλο, σε σημείο εξαιρετικά δύσβατο, με αποτέλεσμα να μην έχουν εύκολη πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα. Το σημείο που εκδηλώθηκε αρχικά η φωτιά είναι ένα από τα παλιότερα και σημαντικότερα αναρριχητικά πεδία στην Ελλάδα.

Επίσης, η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στονΚάβο Ισθμίων στην Κόρινθο, τέθηκε υπό έλεγχο ύστερα από ολονύκτιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντικών ομάδων της περιοχής.

Η φωτιά κατέστρεψε αρκετά στρέμματα πευκοδάσους και ελιών, αλλά περιορίστηκαν στο ελάχιστο οι ζημιές σε σπίτια. Στο σημείο παρέμεναν το πρωί δυνάμεις της Πυροσβεστικής για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Στο κόκκινο τα επίπεδα συναγερμού

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και σήμερα, Πέμπτη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για τον υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκονται ηΑττική, νησιά του κεντρικού και βορείουΑιγαίουκαθώς και ηνότια Εύβοια.