Φάκελος παγιδευμένος με εκρηκτικά εξουδετερώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με ελεγχόμενη έκρηξη από στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών στο κτίριο 6 της πρώην Σχολής Ευελπίδων όπου στεγάζεται η Διοίκηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος έφτασε στα δικαστήρια λίγα λεπτά μετά τις 14.00. Υπάλληλος των δικαστηρίων τον άνοιξε και είδε μέρος από τη συνδεσμολογία και συγκεκριμένα καλώδια.

Με βάση και τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα είδη των παγιδευμένων φακέλων αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία για την ύπαρξή του και υπήρξε κινητοποίηση.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί γιατί δεν σημειώθηκε έκρηξη όταν ανοίχθηκε ο φάκελος, πάντως θα ήταν μικρής ισχύος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε αυτό το φάκελλο είναι διαφορετικός από εκείνον που εστάλη με παραλήπτη τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλο.

Επίσης μέσα στον φάκελο υπήρχε μια σύντομη επιστολή σχετικά με τις συνθήκες κράτησης του Κώστα Σακκά, κάτι που δείχνει πως εστάλη πριν από την απόφαση για την υπό όρους αποφυλάκισή του.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, παραλήπτης του παγιδευμένου φακέλου ήταν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που συστεγάζεται στο κτίριο 6 των δικαστηρίων, ενώ στη θέση του αποστολέα εμφανίζεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης

«Οι έλληνες δικαστικοί λειτουργοί έχουν αποδείξει ότι δεν πτοούνται από εκδηλώσεις βίας εναντίον τους απ’ όπου και αν προέρχονται. Θα συνεχίσουν δε να είναι προσηλωμένοι στα καθήκοντά τους, προασπιζόμενοι τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα δίκαια των πολιτών» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και συμπλήρωσε: «Η κοινωνία οφείλει να καταδικάζει τέτοιες ενέργειες και να εκδηλώνει την πίστη της στους θεσμούς και τις ανθρώπινες αξίες».