Ένα μουσικό ρεσιτάλ αλληλεγγύης θα δώσουν την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων έξι αγαπημένοι εκπρόσωποι του ελληνικού τραγουδιού με στόχο τη στήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης (ΚΙΦΑ) της Αθήνας. Πρόκειται για μια μουσικής σκυταλοδρομία η οποία θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ με τιμή εισόδου 8 ευρώ το άτομο.
Ο Γιώργος Ανδρέου, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες, υπεύθυνους για την έκρηξη του έντεχνου τραγουδιού της δεκαετίας του ΄90, θα βρεθεί επί σκηνής με δύο εξίσου σημαντικές σύγχρονές του ερμηνεύτριες, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τη Μελίνα Κανά. Με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, μας έχουν χαρίσει μεγάλες επιτυχίες κατά την κοινή τους πορεία, ενώ με τη Μελίνα Κανά είναι η πρώτη φορά που οι δρόμοι τους θα συναντηθούν στη σκηνή της «Τεχνόπολις».
Οι τρεις τους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τρία νέα παιδιά, που ήδη διεκδικούν τη δική τους θέση στο στερέωμα της έντεχνης ελληνικής τραγουδοποιίας. Την Ευτυχία Μητρίτσα παρουσίασε ο Γιώργος Ανδρέου αυτοπροσώπως, όταν επιμελήθηκε την παραγωγή του ντεμπούτου «Μυστικού Προορισμού» της. Τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη και τη Μαρία Παπαγεωργίου –από τα πιο δυνατά καλλιτεχνικά ζεύγη της νέας γενιάς –τους γνωρίσαμε μέσα από την Ακρόαση της Μικρής Άρκτου και σύντομα ξεχώρισαν για το ταλέντο και την προσωπική τους γραφή.
Έξι πρόσωπα θα στήσουν μαζί ένα μουσικό δρώμενο, όπου οι ίδιοι θα παράγουν τον ήχο (πιάνο, αρμόνια, κιθάρες, ακορντεόν, τζουράδες, μεταλλόφωνα, κρουστά) και θα τραγουδούν. Τραγούδια δικά τους και διασκευές τραγουδιών άλλων που αγαπούν θα συνθέσουν γλυκά εποχές και ήχους προσωποποιώντας τη διαδρομή από την ιδιωτική έκφραση στη δημόσια ενσάρκωση, από την κληρονομιά στην ανταπόδοση, από την παράδοση στο Σήμερα.
Το ΚΙΦΑ λειτουργεί σε εθελοντική βάση με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους πολίτες έλληνες και αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Βρίσκεται στην οδό Κάνιγγος 33 και Στουρνάρη και λειτουργεί καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες εντελώς δωρεάν. Διαθέτει τακτικό ιατρείο γενικής ιατρικής, νευρολογικό, παιδιατρικό, ψυχιατρικό, τμήμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, οδοντιατρείο και φαρμακείο. Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στο 210 3802.037.