Την Παρασκευή 21 Ιουνίου ανακοινώνονται -πιθανότατα- οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις που διαγωνίστηκαν και εφέτος για μια θέση στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας. Οι υποψήφιοι από τις αρχές Ιουλίου θα μπορούν να συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας, τεράστια θα είναι εφέτος τα ποσοστά αποτυχίας στα Μαθηματικά και τη Φυσική, ενώ επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις για μεγάλη πτώση των βάσεων στις Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές Σχολές της χώρας.
Μοναδική εξαίρεση στην γενική εικόνα πτώσης των βάσεων στα Πανεπιστήμια εφέτος είναι το πρώτο επιστημονικό πεδίο (νομικές, ανθρωπιστικές σπουδές) όπου δεν μειώθηκαν τελικά οι εισακτέοι στις Σχολές της «κορυφής». Προκύπτει έτσι το συμπέρασμα ότι θα υπάρξει μικρή άνοδος βάσεων από τις βαθμολογίες των 16.000 μορίων και κάτω, λόγω της συνολικής μείωσης των εισακτέων στο πεδίο αυτό.
Πάντως στα ΤΕΙ, αντίθετα, λόγω της μείωσης των εισακτέων αναμένονται ανοδικές τάσεις στα περισσότερα επιστημονικά πεδία (1ο, 2ο, 4ο και 5ο).
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας ολοκληρώνουν πυρετωδώς αυτές τις ημέρες την επεξεργασία των στοιχείων ώστε να δοθούν τελικά νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.
Από την άλλη πλευρά, η εξεταστική διαδικασία ολοκληρώνεται για όλες τις κατηγορίες με τα ειδικά μαθήματα το Σάββατο 22 Ιουνίου, με τον Έλεγχο μουσικών ακουστικών ικανοτήτων.