Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές άμεση θα είναι η αντικατάσταση του διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Η. Κικίλια. Την παραίτησή του ζήτησε χθες Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει πρόβλημα συνεργασίας με τον διοικητή. Ο κ. Κικίλιας ήταν πρόταση του ΠαΣοΚ, η οποία στηρίχθηκε και από τη ΔΗΜΑΡ ενώ υπέρ της τοποθέτησής του στον Οργανισμό είχαν ταχθεί και οι κοινωνικοί εταίροι.

Ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ εξέφραζαν την έντονη δυσφορία τους για τη συγκεκριμένη απόφαση.

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα «Δημοκρατία» της Δευτέρας κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Κικίλια, υποστηρίζοντας ότι προχωρά σε κομματικές προσλήψεις με αδιαφανείς διαδικασίες.

«Αντί να στηριχθούν οι επιχειρήσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ο εκλεκτός του Βενιζέλου, διοικητής του οργανισμού, μοιράζει εκατομμύρια σε δήμους για πεντάμηνες συμβάσεις με κομματικά κριτήρια» γράφει η εφημερίδα.

Την έντονη αντίδρασή για το δημοσίευμα εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΠαΣοΚ κάνοντας λόγο για «παραπλανητικές εντυπώσεις» που «υπονομεύουν την προσπάθεια να αναληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της ανεργίας».

Και καταλήγει: «Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι, επιδεικνύοντας, το λιγότερο, κοινωνική αναλγησία, επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως «ρουσφέτι». Ντροπή τους!».

Δηλώσεις Βασίλη Οικονόμου

Ενδεικτική είναι η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με την οποία δεν μπορούν να γίνονται μονομερείς ενέργειες σε μια τρικομματική κυβέρνηση.

Πάντως, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο, αλλά η πολιτική που θα ακολουθήσει ο διοικητής του ΟΑΕΔ.