από metereologos.gr
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
 
 

Από την 1η Μαΐου η αδειοδότηση των ιδιωτικών κέντρων εκπαίδευσης

Με βάση τις νέες προδιαγραφές για τα κτίρια
Από την 1η Μαΐου η αδειοδότηση των ιδιωτικών κέντρων εκπαίδευσης
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Από την 1η Μαΐου θα αρχίσουν να αδειοδοτούνται, με βάση τον νέο Νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή, όλοι οι ιδιωτικοί φορείς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και τα ιδιωτικά σχολεία.

Με τον νέο νόμο έχουν θεσπιστεί νέες κτιριολογικές προδιαγραφές στα σχολεία και τους ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης, βάσει των οποίων μπορούν να αδειοδοτηθούν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη 16 Απριλίου, «τα ιδιωτικά Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Κολλέγια, τα ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα Φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης επιπέδου Ένα και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης επιπέδου Δύο, οφείλουν να αδειοδοτηθούν με τη νέα διαδικασία από την 1η Μαΐου 2013».

Οι σχετικές αιτήσεις αδειοδότησης για τα ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα κολλέγια και τα ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης υποβάλλονται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ για τα Φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης επιπέδου Ένα και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης επιπέδου Δύο, οι αιτήσεις υποβάλλονται στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Με τον ίδιο νόμο μπαίνουν αυστηρές προδιαγραφές και στη λειτουργία των φροντιστηρίων.

Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-