Έρευνες κελί κελί βρίσκονται, από το απόγευμα της Κυριακής, σε εξέλιξη στις φυλακές Τρικάλων, προκειμένου να βρεθούν στοιχεία για το σχέδιο απόδρασης, που είχε οργανώσει ο Παναγιώτης Βλαστός και να εντοπιστούν πιθανοί συνεργοί του.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, στη φυλακή ήταν γνωστό από νωρίς σήμερα ότι κάτι ετοιμαζόταν και οι φύλακες βρίσκονταν, ουσιαστικά, σε επιφυλακή – με αποτέλεσμα να αντιδράσουν αμέσως, όταν λίγο μετά τις 5.00 ακούστηκε ο θόρυβος του ελικοπτέρου που προσέγγιζε τη φυλακή.

Οι τέσσερις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, ανάμεσά τους ένας Ρουμάνος και ένας Αλβανός συνεργοί του Βλαστού, άρχισαν να πυροβολούν ενώ το ελικόπτερο κατέβαινε, ενώ όταν πλησίασαν εκτός από την ανεμόσκαλα πέταξαν στον Βλαστό και ένα πιστόλι, πιθανότατα των 9 χιλιοστών.

Ωστόσο καθώς η φρουρά ανταπέδωσε τα πυρά, το ελικόπτερο κινδύνεψε να καταπέσει, ο Βλαστός έπεσε από την ανεμόσκαλα – κατά την πτώση του αυτή τραυματίστηκε – και ο χειριστής αναγκάστηκε να προσγειώσει το «χτυπημένο» ελικόπτερο, ακριβώς έξω από τις φυλακές, στο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων των υπαλλήλων του σωφρονιστικού καταστήματος.