Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και ατόμων του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής στην οδό Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας έξω από το κτίριο στη διασταύρωση με την οδό Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μια ομάδα 200 ατόμων κινήθηκε από τον χώρο του Πολυτεχνείου προς το κτίριο με στόχο την επανακατάληψή του. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι επιχείρησαν με αλυσοπρίονο να παραβιάσουν την πόρτα της εισόδου.

Τη στιγμή εκείνη πενέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ που τους απομάκρυναν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα. Τελικά τα άτομα αυτά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και απομακρύνθηκαν από το κτίριο. Μια από τις ομάδες κινήθηκε προς την πλατεία Βικτωρίας και μια άλλη προς τα στενά των Εξαρχείων, όπου και παραμένει μέχρι αυτή την ώρα. Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 48 προσαγωγές και μία σύλληψη.

Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής κλειστοί ήταν όλοι οι δρόμοι στην Πατησίων και την Αλεξάνδρας που οδηγούν στα Εξάρχεια. Στις 10.30 η Πατησίων δόθηκε στην κυκλοφορία.

Ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής

Σήμερα το απόγευμα και περί ώρα 19.10, ομάδα διακοσίων (200) περίπου ατόμων προσέγγισε τη βίλα της Μαρίας Κάλλας, στη συμβολή των οδών Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά, και με χρήση τροχού διέρρηξαν την κεντρική θύρα.

Στο σημείο αφίχθησαν έγκαιρα αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέτρεψαν την είσοδο των ατόμων στο κτίριο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση και με τη χρήση δακρυγόνων απώθησαν τα συγκεντρωμένα άτομα.

Συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός, ο οποίος συμμετείχε στην επίθεση κατά των αστυνομικών και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή, κατά τους οποίους προσήχθησαν σαράντα εννέα (49) άτομα στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.