Τη συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης, που οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται, συζήτησαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο Φώτης Κουβέλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κατά την επίσκεψη του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.

Εξερχόμενος από τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον διάλογο με την Εκκλησία σε ζητήματα που έχουν αντανάκλαση στην κοινωνία, σημειώνοντας: «Η συνεργασία μας αυτή θα συνεχιστεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να προωθηθούν λύσεις με απτά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό».
Ο κ. Ιερώνυμος χαρακτήρισε μάλιστα «αδήριτη ανάγκη» τη συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τον λαό. Οπως ανάφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων Amen.gr, «πρέπει να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας και να τα αντιμετωπίζουμε με φρόνηση και σύνεση με στόχο το καλό του λαού μας».