από metereologos.gr
Κυριακή 22 Απριλίου 2018
 
 

Το παιχνίδι των ξένων

Το τίμημα για το «πιστοποιητικό σταθερότητας» του Βερολίνου
Το παιχνίδι των ξένων
Αποψη του Φαληρικού όρμου που προορίζεται για αξιοποίηση και επενδύσεις.
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Μία νομική διατύπωση που έφτασε στο υπουργείο Ανάπτυξης από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) «μπλόκαρε» το σχέδιο νόμου για την δημιουργία δύο εταιριών ειδικού σκοπού για την αξιοποίηση του Φαληρικού Όρμου και του παραλιακού μετώπου της Αττικής, προκαλώντας εκνευρισμό στην πλατεία Συντάγματος.

Η πρώτη σύγκρουση υπουργών της κυβέρνησης του κ. Αντώνη Σαμαρά με το ΤΑΙΠΕΔ ανέδειξε την «υπεροπλία» του Ταμείου έναντι των υπουργείων, η οποία εκπορεύεται, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, από την εμπιστοσύνη των δανειστών. Μάλιστα, διακρίνουν πίσω από την αυτονόμηση του Ταμείου μία βαθύτερη στρατηγική των πιστωτών για ριζικές αλλαγές στο οικονομικοπολιτικό σύστημα της Ελλάδας, με γνώμονα την «επόμενη μέρα» σε μία πιο «Τευτονική» Ευρώπη.

Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης καταλογίζουν στο ΤΑΙΠΕΔ ότι θεωρεί πως «όλη η δημόσια περιουσία του ανήκει δικαιωματικά», διαπιστώνουν την όλο και πιο επιθετική στάση του, μιλούν για έπαρση των εκπροσώπων του στις διυπουργικές συναντήσεις, όπου μάλιστα εκφράζονται υπέρ της ύπαρξης «τεκμηρίου κυριότητας του ΤΑΙΠΕΔ στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου», κάτι που, σύμφωνα με ό,τι λένε, «συνάγεται από το Μνημόνιο». Μάλιστα, φτάνουν να το κατηγορούν ως «πολιορκητικό κριό της Τρόικας».

Η σύγκρουση για τα SPV

Όπως πληροφορείται «Το Βήμα», το υπουργείο Ανάπτυξης είχε ωριμάσει το σχέδιο δημιουργίας δύο εταιριών ειδικού σκοπού (SPV) για την αξιοποίηση του Φαληρικού Όρμου και του παράκτιου μετώπου της Αττικής, εντάσσοντας το στο νομοσχέδιο για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, με στόχο την στοιχειώδη και συντεταγμένη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, προ της εκποίησης.

Όπως αναφέρουν κύκλοι κοντά στην υπόθεση, στόχος ήταν τα ακίνητα να δοθούν «καθαρά», χωρίς νομικά προβλήματα, προκειμένου να πωληθούν με υπεραξία και όχι κοψοχρονιά. «Το ΤΑΙΠΕΔ επικαλέστηκε μία εικαζόμενη πρόβλεψη της Τρόικας, ζητώντας το "κόψιμο" της αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων και επιτυγχάνοντας την αναστολή της κατάθεσης του νομοσχεδίου» αναφέρουν και τονίζουν ότι το Ταμείο επιδιώκει να αναλάβει το παράκτιο μέτωπο της Αττικής, αν και αυτό δεν προβλέπεται από το μνημόνιο.

Δεν είναι τυχαίο, όπως λένε, ότι το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε από το υπουργείο Ανάπτυξης να εξαιρεθούν - μεταξύ άλλων- από τα SPV το Ελληνικό, ο Αστέρας και το Λαγονήσι, ζητώντας, μάλιστα, να μπει ως ρήτρα η φράση «και όποιο άλλο ακίνητο θα περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ». Στελέχη του υπουργείου μιλούν για τελείως λάθος προσέγγιση εκ μέρους του Ταμείου, αφού διακρίνουν μία στρατηγική για πώληση ανώριμων - και άρα χαμηλότερης προστιθέμενης αξίας - περιουσιακών στοιχείων. «Κακοποιούν τη λέξη επένδυση. Η πώληση με αυτό τον τρόπο δεν είναι επένδυση, αλλά το ακριβώς αντίθετο» παρατηρούν.

Προς εξόντωση η τοπική ελίτ

Αυτές οι ζυμώσεις, οι οποίες τελούν αν όχι υπό την υποστήριξη, σίγουρα, όμως υπό την ανοχή της Τρόικας, έχουν ενδυναμώσει στο πολιτικό επίπεδο την ισχύ του ΤΑΙΠΕΔ, κάτι, που σύμφωνα με όσα λέει, «κάνει τους υπουργούς να "ψαρώνουν" σε όσα ζητάει».

Συνομιλητής του Βερολίνου διακρίνει κάτι μεγαλύτερο πίσω από αυτές τις ασυμμετρίες. «Η κρίση χρησιμοποιείται ως πιεστικός μηχανισμός αλλαγής του τοπίου σε οικονομία και πολιτική με στόχο την "απόσυρση" της εγχώριας ελίτ για να βγει από το παιχνίδι των αποκρατικοποιήσεων» συνεχίζει.

«Δεν πρόκειται να κάνουν σωστικές παρεμβάσεις μέχρι να εξασφαλίσουν ότι θέλουν. Θεωρούν ότι εάν πάρουν κομμάτι από τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, θα έχουν να δείξουν ένα αντιστάθμισμα στους γερμανούς ψηφοφόρους, οι οποίοι βάζουν πλάτη στην αναχρηματοδότηση του δανεισμού της Ελλάδας» προσθέτει.

Παράγοντες που συνδιαλέγονται με τους Γερμανούς βλέπουν την πρόθεση του Βερολίνου για δομική αλλαγή του συστήματος στην Ελλάδα «δια της εξολόθρευσης της τοπικής ελίτ, την οποία παρουσιάζουν ως "ελληνική ολιγαρχία"» λένε.

Όπως μεταδίδουν, γνωστά επιχειρηματικά «τζάκια» θεωρούνται λόγω πολιτικοοικονομικής ισχύος ως «θύλακες αντίστασης» και έχουν μπει στο στόχαστρο της στρατηγικής των δανειστών, οι οποίοι σπεύδουν να συμμαχήσουν με «παίκτες» που κινούνται δορυφορικά στον «πυρήνα» του συστήματος. Πρώτος στόχος είναι μία «διευθέτηση» προς έναν δημόσιο βίο πιο ευρωπαϊκό και μία αγορά πιο καπιταλιστική, η οποία θα ταιριάζει περισσότερο σε μία Γερμανική Ευρώπη, σχολιάζουν.  

Στο βάθος, όμως, παρατηρούν, βρίσκεται η βούληση για εκδίωξη της τοπικής ελίτ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. «Προσπαθούν να κατασυκοφαντήσουν τους προβεβλημένους της δημόσιας ζωής και να τους "ψαλιδίσουν" το κύρος, επιδιώκοντας σαφή οφέλη» σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, υπογραμμίζοντας τον στόχο του «αφελληνισμού του τραπεζικού συστήματος» για τον έλεγχο της οικονομίας, προκειμένου να «τρέξει» ευκολότερη η «μοιρασιά» των ιδιωτικοποιήσεων.

Δεν είναι τυχαίο, παρατηρούν, ότι οι δανειστές δεν θέλουν ούτε να ακούν για εμπλοκή τρίτων, όπως οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και οι Άραβες και, μάλιστα, έχουν θέσει βέτο για οποιαδήποτε απόπειρα ανάμειξής τους στο τραπεζικό σύστημα, ενώ αισθάνονται τουλάχιστον άβολα με το ενδιαφέρον τους στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. «Δεν είναι καθόλου τυχαίο που πέρασαν στο Μνημόνιο την υποχρέωση για πραγματοποίηση διεθνών διαγωνισμών για την παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων, αποτρέποντας έτσι τυχόν διακρατικές συμφωνίες» παρατηρούν.

Το ρίσκο και ο φόβος των ξένων

Μάλιστα, κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, αναφέρει ότι πέντε επενδυτικά ταμεία Αγγλοσαξωνικής προέλευσης τελούν εν αναμονή για τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις και διατηρούν ανοιχτή γραμμή επαφής με το ΤΑΙΠΕΔ, μέσω νομικών συμβούλων.

Σύμφωνα με συνομιλητές των δανειστών, ο μόνος ανασταλτικός παράγων για να προχωρήσουν οι ξένες επενδύσεις είναι ο κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής, καθώς, όπως λένε υπάρχει μία αμείλικτη πραγματικότητα˙ «μία κοινωνία που κοχλάζει, ένα ασφαλιστικό σύστημα που καταρρέει, ένας στους δύο απολυμένους» λένε και σχολιάζουν ότι οι ξένοι κατά βάθος φοβούνται κάποια απρόβλεπτη αντίδραση από τους έλληνες.

«Εάν εκμεταλλευτούν την εσωτερική υποτίμηση και τους βγει, η Ελλάδα θα αποτελέσει ενσωματωμένο μέρος του σχεδίου για μία Γερμανική Ευρώπη. Ειδάλλως, εάν εκτεθούν στον επιχειρηματικό κίνδυνο και κληθούν να αντιμετωπίσουν κοινωνικό Αρμαγεδδώνα, θα έχουν αποτύχει» παρατηρούν.

«Το Βερολίνο μπορεί να δώσει πιστοποιητικό σταθερότητας. Ωστόσο, αντί να λύσει ριζικά το πρόβλημα, κάνει μάχη χαρακωμάτων, χρησιμοποιώντας την κρίση για να προχωρήσουν οι αλλαγές προς την κατεύθυνση της προοπτικής εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της λιτότητας και των παράλληλων μεταρρυθμίσεων. Παίζουν με τη φωτιά, ξεχνώντας ότι αυτή δεν σβήνει πάντα με νερό, αλλά και με αίμα» σχολιάζουν.

Μάλιστα, παρατηρούν, ανόητες εκφράσεις ελλήνων ιθυνόντων περί ύπαρξης «λίπους» στην Ελλάδα έχουν αποθρασύνει τους πιστωτές.

Το τέλος του κύκλου της εσωτερικής υποτίμησης

Σύμφωνα με συνομιλητές του Βερολίνου, οι Γερμανοί θεωρούν πλέον ότι ο κύκλος της εσωτερικής υποτίμησης σιγά - σιγά κλείνει και σπεύδουν να τοποθετηθούν εν όψει της εκκίνησης των ιδιωτικοποιήσεων. «Έμπρακτη απόδειξη αυτής της βούλησης είναι η δέσμευση κεφαλαίων από τράπεζες για επενδύσεις στην Ελλάδα, όπως η KfW, η οποία στοχεύει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» τονίζουν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν, το Βερολίνο θεωρεί την Ελλάδα ως «προνομιακό χώρο», διότι «αισθάνεται ότι αποτελεί ενεργειακό παράδεισο, ειδικά μετά την εγκατάλειψη του Γερμανικού πυρηνικού προγράμματος και την ακύρωση του σχεδίου εγκατάστασης φωτοβολταϊκών γεννητριών στην Αφρική».

Μάλιστα, όπως αναφέρουν, σε επίπεδο τεχνοκρατών θεωρούν - εν αντιθέσει με τους πολιτικούς - ότι η χώρα δεν είναι «μαύρο πρόβατο» ή ειδική περίπτωση, αποδεχόμενοι την συνευθύνη τους στο θέμα του δημοσίου χρέους.Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (75)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Καλα να παθει η ελληνικη αλητ... | 27/12/2012 20:25
  Πιστευε οτι με τις πραξεις και παραλειψεις 40 ετων θα εφερνε τον οικονομικο κατακτητη (ΔΝΤ- Γερμανια - ΕΕ) μεσα στην Ελλαδα, θα διελυαν ολη την κοινωνια και αυτους δεν θα τους πειραζαν; Για αλλη μια φορα, φαινεται η ανοησια τους και η αμαθεια τους. Οι Γερμανοι, κατα την αποχωρηση τους απο την Ελλαδα, εσφαζαν ολους τους ρουφιανους ελληνες. Κατι αναλογο γινεται και τωρα, σε επιχειρηματικο επιπεδο ασφαλως...
  Ψυρης
  απάντηση01
   
   
  ksenoi | 26/12/2012 19:42
  xekimogloy GIA POIOYS KSENOYS MILAS??? AYTOYS POY MEXRI SHMERA PLHRONOYNTO IKA SOY ??? AYTOYS POY PLHRONOYN TO MISTHOS SOY?? POY KRATANE THN ELLADA STHN EYROPH.ELLHNIKH ELIT?? XA XA XA KALITERA NA TOYS ONOMASEIS KOTSAMPASIDESPOY HTANE OTAN H ELLADA BOYLIAZE???POY?/ TORA THELOYN NA MAS TO PEKSOYN PATRIOTES?? DOSE MOY GERMASNOYS KATHE HMERA ORA NA MATHETAI ANTAGONISMO ORGANOSI KAI DIAFANEIA STOYS DIAGONISMOYS
  METANASTHS
  απάντηση53
   
   
  Αφηστε το ΤΑΙΠΕΔ να κανει τη δουλεια | 26/12/2012 12:02
  Αφηστε το ΤΑΙΠΕΔ να κανει τη δουλεια, δεν εχετε πεισθει ακομη οτι το κρατος ειναι μια λερναια υδρα γραφειοκρατειας; ή μηπως σας παιρνει το μελι απο μπροστα σας; Κρατος και ριζοσπαστες οικολογοι κρατανε τη χωρα σε οικονομικο μεσαιωνα!
  Ο.Χρηστου
  απάντηση1910
   
   
   
  Συνωμοσιολογία | 26/12/2012 11:01
  Συνωμοσιολογία επιπέδου έκτης Δημοτικού. Η εγχώρια ελίτ έφερε τη χώρα στο σημερινό της χάλι και καλό θα είναι να ξηλωθεί μέχρι τελευταίας κλωστής.
  desperado
  απάντηση627
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Αστεια πραγματα | 26/12/2012 02:46
  Δημοσιογράφοι της πλάκας ήρθε η ώρα του ξεβρακώματος. Οι εργοδότες σας (τοπική ....ελιτ) νοιώθουν να φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και σας βάζουν να δημοσιεύετε άρθρα σαν κι αυτό. Για ποια τοπική ελίτ μιλάτε; Γι αυτούς που έχωναν τις μίζες στα υπουργάκια και έπαιρναν τις δουλειές του δημοσίου; Γι αυτούς που έστελναν στους υπουργούς τους νόμους γραμμένους και τους πέρναγαν από τη Βουλή ή για εκείνους που έχτιζαν βίλες 1000τμ σε θεσμικούς παράγοντες για να τους περάσουν αρεστά τους διατάγματα; Ποια είναι η τοπική ελίτ οι απόγονοι του λήσταρχου Γιαγκούλα ή εκείνων που κλέβουν το ιδρώτα μας από το 1850 και μετά; Τέρμα τα ψέματα κύριοι. Όσοι έχουν κότσια θα βγουν στην αρένα και τέρμα.
  Τρέμει το Κολωνάκι και τα ΒΠ
  απάντηση854
   
   
   
  kala krasa | 25/12/2012 23:19
  όταν τοπικά πολιτικά τζάκια καούν, τότε θα πιστέψω ότι κάτι αλλάζει θετικά για την Ελλάδα. Όταν και τοπικά επιχειρηματικά διαπλεκόμενα τζάκια καουν τότε και μόνο τότε θα ορθοποδήσει η χώρα
  Ανώνυμος / η
  απάντηση863
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  the Greek paradox | 25/12/2012 22:19
  δες οτι στην Ελλαδα ο εγχωριος ψευδοκαπιταλισμος θα υποστηριξει ανοιχα τους κουμουνιστες.Να καταλαβεις οτι στην Ελλαδα δεν υπηρχε ουτε καπιταλισμος ουτε κουμουνισμος αλλα δυο ομαδες ποδοσφαιρου με ιδιοκτητες.
  αδρμη
  απάντηση741
   
   
   
  Ηρθε η σειρά και της ελληνικής ελίτ | 25/12/2012 21:34
  Αφού ισοπέδοσαν την κατώτερη και την μεσαία τάξη-ας υποθέσουμε ότι υπήρχαν- ΗΡΘΕ και η σειρά της λεγόμενης ελληνικής ΑΣΤΙΚΗΣ τάξης (ελίτ) που ποτέ δεν έβαλε πλάτη στην οικονομία στην κοινονική ανάπτυξη αλλά και ούτε τότε που η Δημοκρατία ήταν -την βάλαν- στο γύψο. Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΣΕ!!!! Καπιταλισμός και πατριωτικός δεν υπάρχει είναι μόνο "ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ".....
  Πάνος
  απάντηση435
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  πωλείται όπως είναι...ρημαγμένο!!! | 25/12/2012 20:53
  εγώ κατάλαβα από το άρθρο σας κε.Χεκίμογλου ότι προσπαθείτε να πάρετε το μέρος της μίας από τις δύο πλευρές που οσονούπω θ' αρχίσουν να "σφάζονται" πάνω από αμέτρητες πινακίδες με τίτλο "ΠΩΛΕΙΤΑΙ" !!!!
  V4Vagelis
  απάντηση402
   
   
   
  Ποιός σας έδωσε να δημοσιεύσετε αυτό το κείμενο; | 25/12/2012 20:37
  Ειλικρινά, θα με ενδιέφερε3 να μάθω ποιός σας ενεχείρισε τι κείμενο αυτό για δημοσίευση. Ειναι προφάνες πως κάποιοι προσπαθούν να "απαξιώσουν" το ΤΑΙΠΕΔ, ϊσως κάποιοι που έχουν συμφέρον να μήν προχωρήσουν με ανοιχτες διαδικασίες οι ιδιωτικοποιήσεις. Ειναι κάποιος κολλητός σας μήπως; ....
  Ανωφελής
  απάντηση696
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  πατριωτικός καπιταλισμός και υποστηρικτές του | 25/12/2012 19:03
  Χαίρομαι ότι τα like στα παρακάτω σχόλια επιβραβεύουν τις μετριοπαθείς και συνειδητοποιημένες φωνές. 'Οποιος έχει διαβάσει το άρθρο του Reuters και το αντιπαραβάλλει με τα γραφόμενα του δημοσιογράφου, πράγματι αντιλαμβάνεται πώς λειτουργούν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα στην οποία ισχύει το σύστημα του πατριωτικού καπιταλισμού.
  G.Papachristos
  απάντηση624
   
   
  Δεν υπαρχουν θαυματα | 25/12/2012 18:48
  Επειδη τρεχει κ η σχετικη δημοσκοπηση ενα θα πω στο μυαλο σας καλα. ΘΑΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΜΟΝΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. Μην κοροϊδυετε τον κοσμακι, όπως απο ασυμφερωντα των κορυφαιων (κρατικώς και ιδιοτικώς) στην διεθνη ιεραρχια του χρηματος, ξεκινησε η κριση απ το πουθενα, ετσι απο συμφερωντα θα τελειωσει δια μαγειας. Ελεως.
  prellas
  απάντηση222
   
   
  Οικονομια= Παραγωγή... | 25/12/2012 18:47
  Για ν καταλαβουμε δηλαδή: από την παραχωρηση - πώληση (οπως θελετε ν το πείτε) των δημοσίων ακινήτων θ προέλθει η ανάπτυξη της χωρας? Θα ασχοληθούν-κ καλώς-για ενα διαστημα καποιες τεχνικές εταιρίες, μηχανικοί, τεχνικοί, δικηγόροι κλπ και μετά θ υπάρχει κατι που θ δημιουργηθεί ως διαρκές ελληνικό “προϊόν” με τ οποίο θ κυριεύσουμε τις αγορές? Περα από τ οποιες κατασκευές θ γινουν (πχ Ελληνικό) το μονο που θ απομενει ειναι να δημιουργηθουν καποιες επιχειρήσεις εστίασης, γραφεία, χωροι για ξεκουραση, μαρίνες κλπ, που στην ουσία ενισχύουν τ τουρισμό κ τους αποσχολούμενους σε αυτόν. Ειναι τελικά αυτό τ “Προϊόν” που θ παράγει η χωρα? Για ισχυρή Οικονομια χρειαζόμαστε Παραγωγή οχι μονο υπηρεσίες!!
  Veteran
  απάντηση467
   
   
  ministry V taiped | 25/12/2012 18:28
  is it all about "mizes' so called?
  the money are to much ARH
  απάντηση79
   
   
  Η τοπική Κοπριτ! | 25/12/2012 18:28
  Ποιοι απειλούν να σβήσουν ποια φωτιά με αίμα; Οι τοπικη Κοπροελιτ θα πληρώσει δολοφόνους να καθαρίσουν τους της ΤΑΙΠΕΔ και τους νομικούς συμβούλους του εξωτερικού; Ή ετοιμάζετε τάφους για τους αλλοδαπούς επενδυτές και τους προαναγγέλετε μέσω δημοσιογράφων. Κύκλοι, Στελέχοι, Υπουργοί, Κυβερνητικά στελέχη, όλοι τούτοι μοιρίστηκαν μάλλον μίζες και τώρα γαργαλίζουν το εθυμικό κάποιων ανεγκέφαλων ελλήνων για να προετοιμάσουν το έδαφος της μοιρασιάς. Ανάθεμά με αν έστω και ένας από αυτούς ενδιαφέρεται για τον αν με ή χωρίς αίμα βουλιάξει η Ελλάδα και ψοφοσαπίζουν οι έλληνες. Στην Ευρώπη τέτοια άρθρα κινούν ποινικές διαδικασίες. Αλλά εκεί μιλούμε για Δικαστήρια και για πολιτιείες ευνομίας.
  Giannis
  απάντηση644
   
   
  Επανάσταση του λαού. | 25/12/2012 18:07
  Μήπως ήλθε η ώρα για μια αντιγραφή της Γαλλικής επανάστασης; εδώ στην Ελλάδα ; Μια λίστα στα ΜΜΕ με τα ονόματα των "ελίτ" (=αλήτες),των πολιτικών που έγδαραν την πατρίδα, (Παπανδρέου Παπακωνσταντίνου,κλπ κλπ κλπ) , και αντί τα συνδικάτα και ο λαός να βγαίνει στους δρόμους να διαμαρτύρεται, να μαζέψουμε όλους τους προδότες και κρέμασμα στο σύνταγμα . Ας τελειώσουμε μια και έξω να δει η Ελλάδα μια καλή ημέρα. Αν δεν θέλουμε τόση βία,ας πάρουν τα κλεμμένα τους οι ελίτ/αλήτ και να εξοριστούν για πάντα . Όλοι αυτοί, οι προδότες, μαζί με τα παιδιά εγγόνια και κατοικίδια. Έξω από την Ελλάδα,προδότες ,απατεώνες ,δολοφόνοι της πατρίδας.
  Γιώργος Σιδεριάδης
  απάντηση2036
   
   
  χμ | 25/12/2012 18:03
  τελικα δικιο ειχαι η Παπαριγα
  αλλα τωρα ειν αργα
  απάντηση2424
   
   
  Ποιος φοβαται τους διεθνεις διαγωνισμους; | 25/12/2012 17:50
  Εχουμε Βιομηχανους και δεν εχουμε βιομηχανια!!! Α.Γ.Παπανδρεου 1976, οταν εκανε σωστες αναλυσεις. Τα περι γερμανικων σχεδιων κλπ. Ειναι παραμυθια. Αν το ηθελαν τοσο πολυ το Φαληρο ή τις τραπεζες οι Γερμανοι θα τα ειχαν παρει επι βασιλειας Χρηστοφορακου, οταν οι Ελιτ ελεγαν στους ξενους..ολα ειναι θεμα του ποσου που θα παρει αυτος η αυτοι που θα υπογραψουν. Ή θελουν να μας πισουν οτι δεννγινοταν ετσι;
  FELIX KRULL
  απάντηση617
   
   
  akoma den eidame tipota | 25/12/2012 17:27
  τώρα δεν υποδουλώνουν με τα όπλα τώρα υποδουλώνουν με την οικονομία...Δεν είναι τυχαίο ότι τόσα χρονια δάνειζαν ανεξέλεγκτα και οι "σαπιοκοιλιαδες" τα ντόπια λαμόγια μασουλούσαν με εκατό μασέλες ...μασουλούσαν το μέλλων της χώρας οι σύγχρονοι εφιάλτες αυτοί και οι οικογένειες τους ΤΩΡΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ..ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΦΑΚΑ και ακόμα δεν είδαμε τίποτα περιμένετε όταν το η εφορία ακινητων θα πάει στα μεγέθη που έχουν αποφασίσει και το φέρνουν σιγά σιγά, για να βλέπεις θάλασσα από το σπίτι σου θα πρέπει να είσαι εκατομμυριούχος αλλα Αμερική ΥΠΕΡΒΟΛΗ????ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ...
  pelagisios
  απάντηση2029
   
-