Την υπόσχεση, ότι θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό το αίτημα να μην γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα έδωσε σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συνδικάτων, ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Ευ. Μεϊμαράκης στην αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, που τον επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ απευθύνθηκαν στον πρόεδρο της Βουλής κατά τη διάρκεια της σημερινής διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αποκέντρωσης και αφού δεν μπόρεσαν να συναντήσουν τον υπουργό κ. Αντ. Μανιτάκη που απουσίαζε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Κ. Τσικρικά, ο κ. Μειμαράκης έδειξε κατανόηση στις θέσεις των συνδικαλιστών που ζήτησαν αφενός να μην στοχοποιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, εξαιτίας μεμονωμένων περιστατικών, γιατί σε αυτούς βασίζεται η λειτουργία του κράτους και αφετέρου να γίνει καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του, ο κ. Τσικρικάς είχε υποστηρίξει ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται «μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω» και ζήτησε να από την Κυβέρνηση να «μην προχωρήσει σε απολύσεις» και από την τρόικα «να σταματήσει να ζητά λίστες με ονόματα».

«Αιτία έκρηξης πολέμου» χαρακτήρισε ενδεχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, κ. Ηλ. Ηλιόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, ζήτησε από τους δημάρχους «να μην υπογράψουν απολύσεις εργαζομένων».