«Βουνά» είναι ήδη τα απορρίμματα στις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας και πολλούς γειτονικούς δήμους λόγω της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ενόψει των κινητοποιήσεων για την ψήφιση του προϋπολογισμού την Κυριακή, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, τα απορριμματοφόρα θα παραμείνουν στα αμαξοστάσια τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

Το πρωί της Παρασκευής οι δημοτικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Λόγω της κινητοποίησης έκλεισαν δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος δίνοντας ραντεβού για τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Καραϊσκάκη και ακολούθως θα γίνει πορεία προς τη Βουλή.

Επίσης, το πρωί της Παρασκευής συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΟΠΑΠ περίπου 70 εργαζόμενοί του, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν περίπου 50 εργαζόμενοι από τα Λιπάσματα Δραπετσώνας έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου 29.