από metereologos.gr
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
 
 

Ο Μανιτάκης σώζει τα...παιδιά του Σαμαρά

Εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι του (πρώην) υπουργείου Πολιτισμού - «Τα μουσεία πρέπει να έχουν φύλακες», σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο Μανιτάκης σώζει τα...παιδιά του Σαμαρά
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, με ειδική ρύθμιση η οποία συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα, που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή, ανέλαβε να διασώσει τα...παιδιά του Σαμαρά από την επικείμενη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, στην οποία αναμένεται να τεθούν συνολικά 27.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, που απασχολούνται κατά κύριο λόγο σε μουσεία και σε εφορίες αρχαιοτήτων, εξαιρούνται από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με διαδικασίες εξπρές η κατάργηση οργανικών θέσεων.

Άμεσα καταργούνται οι οργανικές θέσεις τις οποίες κατέχουν «οι διοικητικοί υπάλληλοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια, υπό τον έλεγχο της ανεξάρτητης Αρχής ή με ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας».

Από τη ρύθμιση αυτή, όπως αναφέρεται το νομοσχέδιο του κ. Μανιτάκη, εξαιρούνται «οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, τα νοσοκομεία και η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του υπουργείου Παιδείας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εξαίρεση δεν αφορά νοσηλευτικό αλλά διοικητικό προσωπικό, καθώς και το προσωπικό, όπως διεβεβαιώνουν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μετρρύθμισης, που υπηρετεί κατά κύριο λόγο στα μουσεία και στις εφορίες αρχαιοτήτων.

Η εξήγηση πάντως που δίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επιλεκτική επιλογή των φορέων των οποίων θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις είναι ότι οι φορείς που εξαιρούνται έχει διαπιστωθεί ότι έχουν αυξημένες ανάγκες. «Τι θέλετε να μείνουν αφύλακτα τα μουσεία;», επισήμαναν χαρακτηριστικά.

Η κατάργηση των οργανικών θέσεων θα προχωρήσει εφόσον ο αριθμός των υπαλλήλων αυτών, πρώτον, είναι μεγαλύτερος του 10 ανά φορέα και, δεύτερον, ανέρχεται σε ποσοστό μικρότερο του 30% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων των ως άνω κλάδων και ειδικοτήτων που υπηρετούν στον οικείο φορέα. «Στο συνολικό αριθμό των υπαλλήλων του φορέα που λαμβάνεται ως μέγεθος αναφοράς», τονίζεται στη ρύθμιση, «υπολογίζονται οι μόνιμοι πολιτικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας».

Οι υπάλληλοι, των οποίων οι οργανικές θέσεις καταργούνται,τίθενται σε διαθεσιμότητα. Η σχετική διαδικασία μάλιστα αναμένεται να ολοκληρωθεί τάχιστα, καθώς προβλέπεται ότι εντός δέκα ημερών από την ψήφιση και δημοσίευση του νομοσχεδίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι διευθύνσεις προσωπικού των εν λόγω φορέων θα πρέπει να έχουν αποστείλει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατάλογο με τις οργανικές θέσεις που καταργούνται και με τις διοικητικές πράξεις των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Οι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα μπορεί κατά τη διάρκειά της:

Πρώτον, να μετατάσσονται εκουσίως.

Δεύτερον, να μεταφέρονται υποχρεωτικά ή να μεταφέρονται με μεταβολή της υπηρεσιακής τους σχέσης σε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Τρίτον, να τοποθετούνται για την κάλυψη προσωρινών αναγκών σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου.

Τέταρτον, να υπάγονται σε ειδικά προγράμματα επαγγελματικής επανεκπαίδευσης ή επανακατάρτισης.

«Η υπηρεσιακή σχέση των μονίμων υπαλλήλων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας», αναφέρεται στο νομοσχέδιο, «καθώς και η σχέση εργασίας των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εφόσον δεν μεταταχθούν ή μεταφερθούν, λύεται με τη λήξη του καθεστώτος της διαθεσιμότητας».


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματικές περικοπές στα εισοδήματα και απολύσεις με το μνημόνιο III  
Εως το τέλος του 2012 η αξιολόγηση των υπαλλήλων υπουργείων 
 
 
σχόλια (29)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
   
  Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ | 07/11/2012 10:26
  Eπειδή πηγαίνω συστηματικά στα Μουσεία, έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν φύλακες που 1.δεν είναι καθόλου επαγγελματίες -βαριούνται, τηλεφωνούν, αδιαφορούν, έχουν παντελή άγνοια- και 2. καταφανώς πλεονάζουν. Μήπως πρέπει και τα Δημόσια Μουσεία να λειτουργήσουν με ιδιωτικά κριτήρια; Μήπως πρέπει οι φύλακες σε ένα σοβαρό Μουσείο να φοράνε και διακριτές στολές όπως γίνεται σε όλα τα σοβαρά Μουσεία του κόσμου; Πιστεύετε ότι αυτοί οι μη επαγγελματίες φύλακες είναι ικανοί να φυλάξουν τα Μουσεία; Και στο κάτω-κάτω καλύτερα το Μουσείο να είναι ενισχυμένο με security παρά με φύλακες που βαριούνται. ΄Η τουλάχιστον εκπαιδεύστε τους! Το χάλι των δικών μας Μουσείων πουθενά δεν το έχω συναντήσει έξω.
  Χ.Μ.
  απάντηση294
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  SKY | 07/11/2012 00:55
  Σήμερα το πρωι ακουσα την ειδηση αυτη ,στην πρωινη εκπομπή του SKY,απο μια ρεπορτερ της εκπομπης. ΛΥΡΙΤΖΗΣ ,ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ,ΠΑΠΠΑΣ(της πρωην Ελευθεροτυπιας και τωρα των νεων Συντακτων) οι παροντες Μεγαλοδημοσιογραφοι και ουτε ενα σχολιο απο τα λαμογια, ουτε ενα...Εκαναν πωςδεν το καταλαβαν και το περασαν στο ντουκου.
  panos
  απάντηση162
   
   
  ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ...ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ | 06/11/2012 19:51
  Αφού ο Σαμαράς κατάφερε να ....μεταμοσχεύσει την νοοτροπία πολιτικάντη στον καθηγητή Μανιτάκη,είναι βέβαιο ότι για την χώρα δεν υπάρχει γυρισμός.
  Χρ.Δ.Γκολφινόπουλος
  απάντηση183
   
   
  Dioristikan sto YP.PO. choris ASEP! | 06/11/2012 18:33
  Ta teleytaia 8 chronia "dioristikan - boleytikan - tryposan" apo to parathyro kai monimopoiithinan chiliades proin "symbasiouchoi" stis Ypiresies tou YP.PO. kai stis Eforeies Archaiotiton choris ASEP! As plironoun tora ta koroida tou idiotikou tomea gia na syntirountai oi KHFHNES tou Dimosiou!
  NEMESIS
  απάντηση83
   
   
  καταστροφη | 06/11/2012 18:30
  ας προστεθουν και αυτοι στους 1.500.000 ανεργους , ελατε και εσεις στην κολαση , ανεργια με τεραστιους φορους και καταρευση ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης, η χωρα καταρρει μεχρι το τελος του 2013 αν η ανεργια ξεπερασει το 33-35% (κομβικο σημειο για εμφυλιους και επαναστασεις) θα μας βρει να εχουμε εμφυλιο σπαραγμο . οι ηλιθιοι κυβερνωντες απο την μια δεν επιταχυνουν τις επενδυσεις ωστε ο κοσμος να βρει εργασια ενω απο την αλλη ξεκινουν απολυσεις , βαζοντας δυσβαστακτους φορους και αφηνοντας ανεγγικτη την φοροδιαφυγη ειναι μεγαλοι ηλιθιοι . δεν ξερουν τι κανουν .
  man
  απάντηση105
   
   
  ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΑΣΕΠ | 06/11/2012 18:30
  Αντισυνταγματική και εντελώς άδικη η διάταξη ζ6 με την οποία καταργούν το ΑΣΕΠ θεσπίζοντας 3 χρόνια ιχύος των πινάκων επιτυχίας ενώ απο το 2010 με νόμους έχουν σταματήσει τους διορισμούς ανθρώπων που πέτυχαν μέσω ΑΣΕΠ και όχι απο την πίσω πόρτα Ασχοληθέιτε λίγο σαν εφημερίδα με αυτήν την καταφανή αδικία και την αντισυνταγματική ρύθμιση
  ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΣΓΜΑ
  απάντηση103
   
   
  Μανιτάκης | 06/11/2012 18:27
  Μπράβο μπάρπα Φώτη ( Κουβέλη ) με τον Υπουργό σου
  ΚΩΣΤΑΣ
  απάντηση83
   
   
  Πόσες ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ακόμα; | 06/11/2012 18:25
  Ναι, κατά τα φαινόμενα προστατεύονται κάποιοι διορισμένοι Καλαματιανοί. Αλλά το ΖΟΥΜΙ της είδησης είναι το ακόλουθο: "Άμεσα καταργούνται οι οργανικές θέσεις τις οποίες κατέχουν «οι διοικητικοί υπάλληλοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια, υπό τον έλεγχο της ανεξάρτητης Αρχής ή με ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας". ΔΗΛΑΔΗ αυτό δεν είναι ένα ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ στην Ελλάδα αξιοκρατικό μέτρο; Μείναμε στους (τυχαίο νούμερο) 1000 των μουσείων και δεν κοιτάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες του πολιτικού βολέματος; Γιατί άραγε;
  Τέρμα τα δίφραγκα
  απάντηση107
   
   
  Αρχισαν κιολας οι εξαιρεσεις | 06/11/2012 18:20
  Πριν καλα καλα ψηφστει. Η μια εξαιρεση θα φερει την αλλη και στο τελος δεν θα εφαρμοστει τιποτα. Οπως γινετσι παντα.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση130
   
   
  Οι νυχτοφύλακες δεν είναι διοικητικό - οικονομικό προσωπικό | 06/11/2012 17:55
  Οι νυχτοφύλακες δεν ανήκει στην κατηξγορία διοικητικού - οικονομικού προσωπικού. Δεν ντρέπεται λίγο ο Σαμαράς; Απολύει μόνο όσους δεν είναι δικοί του; Το καταφανές ψέμα του υπoυργείου αποδεικνύει πως ο σκοπός ήταν να σωθούν οι φίλοι του "πρωθυπουργού".
  .........
  απάντηση132
   
   
  Όταν τα άνισα είναι ισα και τα ίσα άνισα... | 06/11/2012 17:45
  «δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα από την ίση μεταχείριση ανίσων," αλλά και τίποτε πιο άδικο από την επιλεκτική εξαίρεση των ίσων.
  Α.Λ.Π.
  απάντηση362
   
   
  Σαν τον Λύκο | 06/11/2012 17:32
  Ο λύκος αλλάζει μόνο τρίχωμα ενώ παραμένει ο ίδιος. Από ποιους περιμένουμε να σώσουν την Ελλάδα;
  mimis
  απάντηση473
   
   
  ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΣΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΑΝ ΔΕΝ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ | 06/11/2012 17:31
  Οι μασονοεβραίοι τραπεζίτες μας κλέβουν το βιός μας και εμείς τι κάνουμε; Μια τρύπα στο νερό. Όλα τα λεφτά, καποια τρις ευρώ, που μας δανειοδότησε η ΕΕ τα καρπώθηκαν,ιδιαίτερα ιδιώτες τραπεζίτες. Μα καλά τόσο ηλίθιος λαός είμαστε; Σ'άλλα κράτη συμβαίνουν πολύ πιό απλά γεγονότα από την υποδούλωση μιας χώρας και ο λαός εξεγείρεται. Εμείς έχουμε υποδουλωθεί ξανά-μετά τους Τούρκους-χάνοντας γή και ύδωρ, δηλ. την εθνική, οικονομική, κοινωνική και πολιτική μας ανεξαρτησία για τους αιώνες που έρχονται. Η χώρα έχει αλλωθεί και αλλιωθεί από τους (λαθρο)μετανάστες.Οι πολιτικοί μας πουλημένα κορμιά, υπηρετούν ξένα συμφέροντα από το 1821 και μετά, και από το 2000 περίπου και μετά ξεπουλούν την Ελλάδα!!
  ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
  απάντηση942
   
   
  Τελικά δεν πιάσαμε πάτο... ακόμα και ο Μανιτάκης! | 06/11/2012 17:31
  Πως νέοι άνθρωποι 25-30 ετών με μεταπτυχιακά και διδακτορικά που αναζητούν απεγνωσμένα μια θέση εργασίας 400-500 ευρώ θα διαβάσουν αυτή την είδηση και δεν θα σηκώσουν τις πέτρες ;;; Αυτούς μάνα δεν τους γέννησε;;; Αφού και ο Μανιτάκης προσχώρησε στη σαπίλα του πολιτικού ρουσφετιού ... δεν υπάρχει σωτηρία... είμαστε σ' ελεύθερη πτώση !! Η καταστάση ειναι εμμετική!!!
  dmmd
  απάντηση556
   
   
  Δεν υπάρχει ελπίδα | 06/11/2012 17:01
  Του Σαμαρά του το είπε ο Θεός: '' Αντώνη μου να αγαπάς τα τέκνα σου''. Του αριστερού κυρίου Μανιατάκη ποιός του είπε να ακούσει των Σαμαρά? Εδώ ο κόσμος καίγεται: 1,5 εκατομμύρια άνεργοι, εκατοντάδες χιλιάδες σε κατάσταση απόγνωσης και στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, μια περικοπή μετά την άλλη των μισθών και συντάξεων, μια αύξηση μετά την άλλη των φόρων και το μόνο που σκέπτονται οι Σωτήρες μας είναι πώς να βολέψουν τους βολεμένους ψηφοφόρους τους. Είναι δυνατόν αυτοί να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, να εξυγιάνουν το πολιτικό σύστημα και να μας βγάλουν από την κρίση???
  Sisyphus
  απάντηση493
   
   
  οι πελάτες μου... | 06/11/2012 17:00
  πρέπει να γλυτώσουν. Για τους άλλους δεν έχει...
  Αντωνάκης ο εκ Μεσσηνίας μπαγλαμάς
  απάντηση443
   
   
   
  Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι . | 06/11/2012 17:00
  Γιώργο μην μας εγκαταλείψεις στα χέρια αυτών των Νεάντερνταλ παλαιοπολιτικάντηδων αισχρών λακέδων των τραπεζιτομιντιαρχών .O ΕΚΔΙΩΧΘΕΙΣ διαπρέπει περιζήτητος σε όλο τον κόσμο καθώς πληρώνουν
  freeman
  απάντηση1719
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  για την ιστορία | 06/11/2012 16:51
  Έτσι για την ιστορία να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη φορά είχαν εξαιρέσει από την διαθεσιμότητα τα άτομα με ειδικές ανάγκες και όσους είχαν αμεα στην προστασία τους.
  takis
  απάντηση150
   
   
   
  ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ | 06/11/2012 16:17
  Η ανοησια σας ξεπερνιεται μονο απο τον επαρχιωτισμο σας. Τι βλακειες ειναι αυτες!!!!! Βλαχοι!
  ekiii
  απάντηση1924
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων