Λύση στα προβλήματα έλλειψης διδασκόντων στα πανεπιστήμια ζητάει το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων ΑΕΙ με ανακοίνωσή του.
«Το Προεδρείο και η Συντονιστική Επιτροπή της Συνόδου των Πρυτάνεων με αφορμή της έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους και με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων υπογραμμίζουν την άμεση ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας διορισμού των ήδη εκλεγμένων (εκατοντάδων) μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων» αναφέρεται στην ανακοίνωση των πρυτάνεων.
«Περαιτέρω επισημαίνει ότι πολλά Πανεπιστημιακά Τμήματα αδυνατούν να λειτουργήσουν χωρίς τη συμβολή των συναδέλφων που εργάζονται με βάσει το καθεστώς του Π. Δ. /τος 407/80 και για τους οποίους δεν υπάρχει ακόμη καμία απόφαση, την ίδια στιγμή που έχουν εγκριθεί 1.480 θέσεις των εκτάκτων στα ΑΤΕΙ» τονίζουν.
Οι πρυτάνεις ζητούν απαντήσεις και στα ερωτήματα περί συγχωνεύσεων τμημάτων στα ΑΕΙ και ζητούν από το υπουργείο Παιδείας «να διαψεύσει τα διάφορα σενάρια, σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος «ΑΘΗΝΑ», τα οποία έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στους κόλπους της πανεπιστημιακής κοινότητας».