Πυροσβέστης έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια κατάσβεσης της μεγάλης σε έκταση πυρκαγιάς στα όρια Ελευσίνας – Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 28χρονος πυροσβέστης, ο οποίος ήταν οδηγός του Περιφερειάρχη Αττικής της Πυροσβεστικής, ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, άφησε την τελευταία του πνοή. Ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

Επίσης, τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά εκ των οποίων οι δύο στην πυρκαγιά της Σαλαμίνας και ο τρίτος σε εκείνη του Ασπροπύργου.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 14.30 στη περιοχή Μελίσσια Ασπροπύργου ωστόσο λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στη περιοχή εντάσεως 7 μποφόρ, έχει διασπαστεί σε τουλάχιστον τρία μέτωπα.

Ένα από αυτά «μπήκε» στη βόρεια πλευρά της 112 Πτέρυγας Μάχης της Ελευσίνας ωστόσο δεν απειλούνται οι εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αεροδρομίου.

Tελικά, χάρη στις προσπάθειες του προσωπικού του αεροδρομίου και των πυροσβεστών, η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο εσωτερικό.

Πυρκαγιά ξέσπασε, επίσης, σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι Κοκκινιά Τροιζηνίας. Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Ένα ακόμη μέτωπο βρίσκεται στη περιοχή Μελίσσια και το τρίτο πολύ κοντά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Στην περιοχή επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 77 ατόμων, 7 υδροφόρες Δήμων ενώ ρίψεις νερού κάνουν 7 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Για λόγους ασφαλείας η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από την περιοχή του Θριασίου.

Φωτιά σε εξέλιξη και στον Άγιο Αντώνιο Σαλαμίνας όπου προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια του οικισμού Βασιλικά. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δυο υδροφόρες Δήμων και ένα ελικόπτερο.

Επίσης υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στην Καραθώνα Ναυπλίου και στη θέση Προσήλιο Βοιωτίας και στην περιοχή Στεφάνι-Καλογερικό Κορινθίας.