Ενταση δημιουργήθηκε νωρίς το πρωί κατά την απομάκρυνση και στην προσαγωγή 16 ακτιβιστών που διανυκτέρευαν τις τελευταίες ημέρες στην πλατεία Συντάγματος. Ανάμεσα τους είναι Ισπανοί, Βέλγοι, Ιταλοί, Γάλλοι, Πολωνοί και Έλληνες. Αυτή τη στιγμή κρατούνται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να σχηματιστούν σε βάρος τους δικογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και διερχόμενοι ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ. για λόγους δημόσιας υγιεινής όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Στο σημείο έφτασαν υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων για να καθαρίσουν το χώρο αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ και περιπολικά.

Αμέσως ξεκίνησε η σταδιακή απομάκρυνση των ακτιβιστών εκ των οποίων κάποιοι, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, είχαν δεθεί με σχοινιά για να μην μπορούν να τους μετακινήσουν.

Περισσότεροι από 20 ακτιβιστές πριν από μερικές ημέρες είχαν έρθει στην Ελλάδα από διάφορες χώρες και διαμαρτύρονται για την οικονομική κρίση και η κινητοποίηση τους έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης στον ελληνικό λαό εξαιτίας των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.

Έντονη είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις προσαγωγές των ακτιβιστών. Ο Τάσος Κουράκης δήλωσε: «Το σύστημα τρέμει όταν ο λαός έρχεται στο προσκήνιο. Πριν λίγο η αστυνομία συνέλαβε 16 από τους 25 ακτιβιστές που ήλθαν για να διαδηλώσουν τη στήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και τους έσυρε δια της βίας στις κλούβες».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ακόμη: «Οι προσαγωγές είναι παράνομες και δηλώνουν τον τρόμο των κρατούντων όχι μόνον γιατί κινδυνεύει η παραμονή τους στην εξουσία, αλλά και γιατί βλέπουν ότι το παράδειγμα της Ελλάδας συγκινεί και συνεπαίρνει και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς που μπορεί να παρασύρει στο διάβα του όλο το σάπιο σύστημα. Να είναι σίγουροι ότι ο λαός θα υπερασπιστεί και θα διευρύνει τις κατακτήσεις του. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ανατροπή στην Ελλάδα. Μήνυμα στην Ευρώπη. Αγώνας μέχρι την τελική νίκη».

Την προσαγωγή των διαδηλωτών του March to Athens κατήγγειλε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καλεί σε κινητοποίηση στις 20.00 στο Σύνταγμα, όπου έχει προγραμματιστεί να γίνει και συναυλία.

«Οι διαδηλωτές από διάφορες χώρες έφτασαν στην Αθήνα για να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τη δική μας ενάντια στα μέτρα εξόντωσης των εργαζόμενων που απλώνονται σε όλη την Ευρώπη, να δείξουν ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Το ίδιο δείχνουν οι χιλιάδες διαδηλωτές που έχουν ξεχυθεί και πάλι στις πλατείες σε περισσότερες από 80 πόλεις στην Ισπανία, στο Λονδίνο, στη Βαρσοβία.


Από την ώρα που πάτησαν το πόδι τους στην Αθήνα, οι ακτιβιστές αντιμετωπίζονται ως «ανεπιθύμητοι» από την κυβέρνηση, την αστυνομία, με βίαιη εκδίωξη…Καταγγέλλουμε τη στάση της ελληνικής αστυνομίας και των εντολέων της. Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι ακτιβιστές. Καλούμε όλο τον κόσμο του κινήματος και της Αριστεράς να κατανοήσουν ότι σήμερα το στοίχημα είναι και πάλι στους δρόμους. Μόνο εκεί μπορεί πραγματικά να σπάσει ο αυταρχισμός και η προσπάθεια «αναστήλωσης» της πολιτικής του κεφαλαίου και της Τρόικας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.