Προφυλακιστέα κρίθηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου κόρη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, η οποίακατηγορείται στην υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πατέρα της.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου, νωρίτερα, παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή της υπόθεσης, στο οποίο διατυπώνονται οι θέσεις της για την κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Λίγο μετά τη μία και μισή το μεσημέρι η Αρετή Τσοχατζοπούλου πέρασε τις πύλες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Η κόρη του Ακη θα κρατηθεί στην ίδια πτέρυγα με την έτερη εμπλεκόμενη στην υπόθεση και συνεργάτιδα του πρώην υπουργού Εφροσύνης Λαμπροπούλου.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η κόρη του προσωρινά κρατούμενου πρώην υπουργού, στις 25 Μαΐου 2006 φέρεται -σε συνεργασία με τον επίσης κρατούμενο συγκατηγορούμενο ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας- μέσω κατάρτισης εικονικού συμβολαίου, να αγόρασε διαμέρισμα-μεζονέτα στο Κολωνάκι, επιφανείας 402 τετραγωνικών μέτρων. Το επίμαχο ακίνητο εμφανιζόταν να ανήκε στην κατασκευαστική εταιρεία προερχόμενο από αγορά, με πωλήτρια εξωχώρια που ανήκε στον πρώην υπουργό.

Παρουσιάστηκε όποτε της ζητήθηκε, αναφέρει ο συνήγορός της

Έντονα αντέδρασε ο συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εξερχόμενος από το γραφείο του ανακριτή, αμέσως μετά την προφυλάκιση της πελάτισσάς του.

«Το μόνο λάθος που έκανε η Αρετή Τσοχατζοπούλου είναι ότι είναι κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου» δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος, σημειώνοντας ότι η προφυλακισθείσα είναι μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, εκτός γάμου, και μάλιστα ο πατέρας τους δεν συμμετέχει καθόλου στην συντήρησή τους.

Ο κ. Δημητρακόπουλος επιβεβαίωσε ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει γερμανικό διαβατήριο, αλλά όπως είπε η πελάτισσά του σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να κριθεί ύποπτη φυγής εξ αυτού του λόγου, καθώς μέχρι σήμερα εμφανίστηκε στις αρχές όποτε της ζητήθηκε.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία, ο συνήγορος της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία σκιά στην αγορά του ακινήτου της Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, αφού η πελάτισσά του έχει αποδείξει με στοιχεία ότι αγοράστηκε μετά την πώληση, προηγουμένως, άλλου ακινήτου της οικογένειας.

Ο κ. Δημητρακόπουλος κατήγγειλε, μάλιστα, ότι η προφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου είναι απαράδεκτη και γιατί μόλις χθες αφέθηκαν ελεύθεροι χρηματιστές εμπλεκόμενοι στην ίδια υπόθεση, οι οποίοι διακίνησαν εκατομμύρια ευρώ.

Η κυρία Τσοχατζοπούλου κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε σχέση με την αγορά του σπιτιού της Δεινοκράτους από την εξωχώρια εταιρεία Bluebell.

Σε λογαριασμό της συγκεκριμένης off shore, όπως αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής», κατατέθηκαν 16.202.000 ελβετικά φράγκα από τον Σύριο έμπορο όπλων Fouad Al Ζayat, ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο της προμήθειας των ΤOR M1.