Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στην Αμυγδαλέζα, οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή τους.

Περίπου 300 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί από τις 9 το βράδυ στην περιοχή, ενώ υπήρχε και αστυνομική δύναμη για λόγους ασφαλείας.

Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να προσαχθούν έξι άτομα.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος, τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή των κατοίκων «δεν έγινε υπό την αιγίδα του δήμου ούτε με τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου».

Πρόσθεσε δε ότι είναι χρέος των κατοίκων να προστατεύσουν την πόλη τους αρκεί αυτό να γίνει με νόμιμο τρόπο και όχι με παράνομες ενέργειες.

Η τροπολογία για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών υπεψηφίστηκε στη Βουλή, με τις ψήφους βουλευτών ΠαΣοΚ και ΝΔ. Καταψήφισαν οι βουλευτές ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ., Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΣΥ αλλά και ο Ντίνος Βρεττός (ΠαΣοΚ) και ο Θανάσης Μπούρας (ΝΔ).

«Ψήφισε μόλις το 1/3 της Βουλής» είπε ο κ. Ντούρος, ο οποίος μίλησε για παράνομη ενέργεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που σχεδιάζει να δημιουργήσει «μία φυλακή σε πανεπιστημιακό χώρο, ο οποίος ανήκει στον Δήμο Αχαρνών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αττική θα είναι έτοιμο πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο υπουργός έχει τονίσει ότι κέντρο αυτό θα είναι πρότυπο «για να δουν όλοι οι έλληνες πολίτες ότι μιλάμε για ένα κέντρο φιλοξενίας με όλες τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας».