Μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», με πτήσεις από Γερμανία και ΗΠΑ είχε φθάσει στην χώρα μας και το παράνομο οπλοστάσιο μαμούθ της Λούτσας, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Ως εγκέφαλος της μεταφοράς των όπλων στη Λούτσα θεωρείται ένας 50χρονος δικηγόρος, πρώην πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας στα Σπάτα ενώ ως συνεργοί του έχουν συλληφθεί η 56χρονη σύζυγός του, πρώην τραπεζικός υπάλληλος και ένας έμπορος 49 ετών, ο οποίος είχε αναλάβει την επιτήρηση των όπλων σε πολυκατοικία στην συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Αύρας, στη Λούτσα. Ακόμη αναζητώνται έξι ιδιώτες σε διάφορες γερμανικές πόλεις και ένας από τη Νέα Υόρκη, που φέρεται να απέστειλαν, την τελευταία οκταετία κυρίως αεροπορικώς, δεκάδες όπλα με παραλήπτη τον δικηγόρο.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που διαπιστώνεται μεταφορά δεκάδων όπλων, ταχυδρομικώς, μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Είχε προηγηθεί η ανακάλυψη τον προηγούμενο Νοέμβριο 14 χαρτοκιβωτίων όπου υπήρχαν εκατοντάδες εξαρτήματα υποπολυβόλων και πιστολιών τα οποία είχαν σταλεί από τις ΗΠΑ. Ως εγκέφαλος εκείνης της μεταφοράς όπλων αναφερόταν άτομο που διέμενε στα νότια προάστια και είχε συλληφθεί για διακίνηση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, με ιστιοπλοϊκό σκάφος από τη νότιο Αμερική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ μέχρι στιγμής στα διαμερίσματα στην Λούτσα έχουν εντοπισθεί: «Δεκατρία πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ, τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Μ1, ένα υποπολυβόλο, 16 πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο κάνες πολεμικών τυφεκίων, επτακόσια φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο (2) μαχαίρια, πλήθος εξαρτημάτων που αφορούν πιστόλια, πολεμικά τυφέκια και αυτόματα όπλα, κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Παράλληλα συνεχίζεται η συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με τις γερμανικές αρχές για την σύλληψη του 50χρονου δικηγόρου ο οποίος είναι άφαντος».

»Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».