Μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων κατέθεσαν στην Εισαγγελία Αθηνών την Παρασκευή, εβδομήντα έξι καθηγητές της Νομικής σε σύνολο περίπου 110, για την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το κτίριο της οδού Σίνα σχετικά με την χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ηδη ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Πελεγρίνης έχει στείλει για το ίδιο θέμα τρεις επιστολές σε τρία διαφορετικά χρονικά διαστήματα στον Δήμαρχο της Αθήνας κ. Γ. Καμίνη, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τις αστυνομικές αρχές.

Μέχρι σήμερα όμως δεν εχει γίνει καμία κίνηση απο την πλευρά των αρχών, με αποτέλεσμα οι καθηγητές της Σχολής και τα μέλη των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος να βρίσκονται σε απόγνωση. Κι αυτό γιατί, όπως δηλώνουν, οι έμποροι και οι χρήστες ναρκωτικών βρίσκονται έξω από τη Νομική, όπου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών αλλά και λαθραίων ειδών.

Ακόμη, οι ίδιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις της σχολής, με αποτέλεσμα να διατρέχει κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών.

Τη Δευτέρα θα κληθούν στο χώρο για τον ίδιο λόγο κοινωνικοί φορείς όπως για παράδειγμα ο ΟΚΑΝΑ προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις, αλλα και να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη βοήθειας.

Υπενθυμίζεται ότι η Νομικη Σχολη θα παραμείνει κλειστή ως την Δευτέρα.