Τις καταγραφές από τις κάμερες του Μετρό εξετάζει τις τελευταίες ώρες η ΕΛΑΣ προκειμένου να εντοπίσει τον μεταφορέα της εμπρηστικής βόμβας που εντοπίσθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο σταθμό του μετρό του Αιγάλεω.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός εντοπίσθηκε από τον μηχανοδηγό στο τελευταίο βαγόνι του συρμού που μόλις είχε εκτελέσει το δρομολόγιο Εθνική Αμυνα-Αιγάλεω κι ετοιμαζόταν να ναχωρήσει για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» . Η βόμβα αποτελείτο από ένα τετράλιτρο μπιτόνι βενζίνης , ρολόι, οκτώ μπαταρίες , διακόπτη. Το ηλεκτρικό μέρος της βόμβας βρισκόταν σε ένα τάπερ , ενώ όλος ο εμπρηστικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μια νάιλον σακούλα.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας περιμένουν το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε ενεργοποιηθεί ο εμπρηστικός μηχανισμός και ποια ώρα είχε προγραμματισθεί η πυροδότηση του.

Όπως ανέφερε προς «Το Βήμα» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ «έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η βόμβα μεταφέρθηκε από τον δράστη ο οποίος κατέβηκε στον σταθμό του Αιγάλεω ή σε έναν -δύο σταθμούς νωρίτερα.Πάντως το γεγονός ότι την βόμβα ανακάλυψε οι μηχανοδηγός και όχι κάποιος από τους επιβάτες μας οδηγεί να θεωρούμε πιθανότερο ότι ο μεταφορέας της αποβιβάσθηκε στο Αιγάλεω Είναι προφανές ότι η βόμβα προοριζόταν για το μετρό. Κι αυτό γιατί αν είχε στόχο να μεταφέρει την βόμβα με το μετρό για κάποιον άλλο στόχο , εκτιμούμε ότι θα είχε διαφορετική συσκευασία άλλωστε και γιατί απ όσο έχουμε ερευνήσει δεν συνέβη οτιδήποτε απρόοπτο μέσα στον συρμό που να τον ..αναγκασε ν αφήσει την βόμβα.
.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υπενθύμιζαν ότι σε μια περίπτωση, εκείνη της βομβιστικής επίθεσης της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» -τον Σεπτέμβριο του 2009- στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Πεδίο του Αρεως είχε διαπιστωθεί ότι οι δράστες την είχαν μεταφέρει με συρμό του ηλεκτρικού κι είχαν αποβιβασθεί στον σταθμό της πλατείας Βικτωρίας. Όμως τότε οεκρηκτικός μηχανισμός ήταν σε μιααθλητική πράσινη τσάντα κι όχι σε μία ..νάυλον σακούλα.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει σειρά εμπρηστικών επιθέσεων σε πολιτικά γραφεία, τράπεζες κλπ.που έχουν αναλάβει 3-4 διαφορετικές οργανώσεις. Η ΕΛΑΣ αναμένει τώρα την ανάληψη ευθύνης για την τοποθέτηση του εμπρηστικού μηχανισμού.

Στην ΕΛΑΣ επικρατεί μεγάλη ανησυχία γιατί είναι η πρώτη φορά που επιδιώκεται βομβιστική επίθεση σε συρμό του Μετρό! Σημειώνεται ότι προ τετραετίας είχε σημειωθεί εμπρηστική επίθεση σε ακινητοποιημένους συρμούς σε σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά.

Μετά τις 20:25 άνοιξε για το κοινό ο σταθμός του Αιγάλεω.